Kjerstin tilbake på A-landslagssamling – Tertnes

Kjerstin tilbake på A-landslagssamling

Norges Håndballforbund har gjort nye uttak til landslagssamlinger i sommer, og det er gledelig å registrere at Kjerstin Boge Solås nå er tilbake på samling med de beste.

A-landslagsjentene (Håndballjentene) skal samles til gjennomkjøring på Jæren 22.-28. juli. Samlingen inneholder trening, samt jubileumskamp mot Danmark. Blant de 19 uttatte, er Kjerstin som nå er tilbake på sin første A-landslagssamling etter korsbåndsskaden hun pådro seg i august 2017. I tillegg er Vilde Ingeborg Johansen oppført som reserve og kan bli kalt inn på kort varsel. Begge jentene som, enn så lenge, har klubbtilhørighet i Tertnes, har det siste året deltatt på rekruttsamlingene.

Juniorlandslaget har samling allerede i juni. LK00 (juniorjentene) forbereder seg til EM som skal spilles i Györ i Ungarn i perioden 11.-21. juli, og i den forbindelse har de siste samling før uttak, på Hamar 22.-30. juni. På Hamar spilles også den årlige Scandinavian Open (SOC), der Sverige, Danmark og Romania deltar i tillegg til Norge. Med nye spillere knyttet til klubben, har vi hele fire spillere med i troppen til denne samlingen, og det er store forhåpninger til at alle disse fire blir å finne i det endelige uttaket til sommerens EM:
Rikke Larsen Øyerhamn
Eva Erdal Moen
Henrikke Kjølholdt
Eli Smørgrav Skogstrand

Tore Johannessen har også samling, inkl. turnering, i Lübeck, Tyskland, sammen med sine U-jenter kommende uke (LK02). I likhet med juniorlandslaget forbereder denne gjengen seg til mesterskap, nemlig EM i Celje i Slovenia tidlig i august, og Tore har som kjent treneransvaret, sammen med tidligere Larvik-spiller Tonje Larsen. Dette blir det første av totalt fire mesterskap for denne aldersgruppen, innen de blir seniorspillere. Laget skal også delta i en turnering i Ungarn i slutten av juli, tett opp mot mesterskapet i Slovenia.

Vi ønsker spillerne og Tore lykke til med kommende samlinger og landslagsaktiviteter denne sommeren!

Foto: Einar Kvalheim