Tertnes inn i 2. runde e-cup – Tertnes

Tertnes inn i 2. runde e-cup

Det er fortsatt noen dager til trekning av motstander for Tertnes i den kommende europacup-sesongen, men det europeiske håndballforbundet (EHF) har offentliggjort seedingen til årets turnering. Den viser at Tertnes slipper unna den første kvalifiseringsrunden som spilles i september, og istedet kommer inn i kvalifiseringsrunde 2. Her får du informasjon om spillmodellen for årets turnering:

Det spilles først 3 kvalifiseringsrunder i løpet av høsten, og lagene som kommer helskinnet gjennom alle rundene, blir belønnet med plass i EHF-cupen. I januar og februar spilles så turnering med 4 puljer à 4 lag, og hvert lag får 6 puljekamper før det avgjøres hvilke to lag i hver pulje som går videre til kvartfinalene.

Totalt er det 57 lag med i turneringen fra start. 32 av disse må spille 1. rundekamper, mens ytterligere 18 lag blir med fra 2. runde i oktober, før de resterende 7 kommer inn i 3. og siste kvalifiseringsrunde i november. Av totalt 4 norske lag, spiller kun Byåsen 1. kvalifiseringsrunde, mens Storhamar og Fredrikstad, i tillegg til Tertnes, er med fra runde 2. Motstander for Tertnes, eller rettere sagt hvilke to lag som først skal møtes i runde 1, for å avgjøre hvem som avanserer og møter oss i runde 2, blir trukket tirsdag 16. juli. Det er flere tdligere europacup-motstandere for Tertnes med, blant annet russiske Zvezda, ungarske DVSC og danske Odense. I tillegg kan vi før eller senere ende opp med å møte de nye klubbene til de tre ferske utenlandsproffene våre: Tittelforsvarer Siófok (Kjerstin Boge Solås), Herning-Ikast (Vilde Ingeborg Johansen) og Thûringer (Marie Davidsen).

Kampene i 2. kvalifiseringsrunde skal spilles 12.-13. oktober og 19.-20. oktober. Fra hovedkvarteret i Wien starter EHF trekningen tirsdag 16. juli fra kl. 11:00, og den livestreames og kan følges på facebook og Youtube.