Enten rumensk eller italiensk motstand i e-cup – Tertnes

Enten rumensk eller italiensk motstand i e-cup

Da er den første trekningen i kommende europacup-sesong over. Som tidligere nevnt, har Tertnes walkover til 2. kvalifiseringsrunde, dermed vet vi foreløpig bare at vi skal møte vinneren av kampen mellom SCM Craiova fra Romania og Jomi Salerno fra Italia i 1. kvalifiseringsrunde.

Disse to lagene gjør opp sine to kamper i løpet av helgene 7.-8. september og 14.-15. september, mens 2. kvalifiseringsrunde spilles 12.-13. oktober og 19.-20. oktober. Slik trekningen ble vil vi få hjemmekamp den første helgen, men nøyaktig tidspunkt vil først kunne bekreftes når motstander er avklart.

Italienske Jomi Salerno har vi møtt tidligere, nærmere bestemt i 3. runde i cupvinnercupen i sesongen 2013-14. Den gang avanserte vi til åttendelsfinalen etter at vi spilte uavgjort 33-33 i første kamp, og deretter vant den andre kampen 25-16. Begge kampene ble spilt i Italia i løpet av samme helg.

SCM Craiova er laget som Vipers Kristiansand tapte mot i EHF-cupfinalen i fjorårssesongen (2017-18). Etter å ha vunnet 26-22 i den første kampen hjemme, ble det femmålstap for Vipers i returoppgjøret i Romania, foran over 4000 elleville hjemmetilhengere. Dermed vant Craiova sammenlagt 52-51.