Første tap for Norge i junior-EM – Tertnes

Første tap for Norge i junior-EM

Så ble det 4-målstap for Norge mot hjemmefavoritten Ungarn i den første kampen i hovedrunden. Norge startet kampen bra, men måtte likevel se seg slått 24-28. Toppscorer for Norge ble Tertnes-spiller Eva Erdal Moen (bildet) med 5 mål.

KAMPFAKTA
Ungarn-Norge 28-24
For Norge: Eva Erdal Moen (Tertnes) 5, Marie Kristine Rokkones Hansen (Byåsen) 5, Rikke Øyerhamn (Tertnes) 4, Ane Cecilie Høgset (Aker) 3, Tuva Ulsaker Høve (Byåsen) 2, Christine Karlsen Alver (Fana) 2, Marthine Svendsberget (Aker) 1, Henrikke Hauge Kjølholdt (Tertnes) 1, Live Rushfeldt Deila (Fredrikstad) 1, Eli Skogstrand Smørgrav (Tertnes), Kaja Haugseng (Tertnes), Marte Juuhl Svensson (Rælingen), Emma Holtet (Rælingen), Lorin Sendi (Oppsal), Benedikte Kalstad Hernes (Fyllingen), Hanne Ramsøskar Sagvold (Byåsen).

Selv om det ble tap mot Ungarn, har Norge fortsatt god mulighet til å gå videre. Nr. 1 og nr. 2 i gruppen går til semifinalene, og før de siste kampene i hovedrunden spilles i kveld, leder Ungarn gruppe 2, med Norge på 2. plass, to poeng bak. Norge hadde to svært viktige poeng med seg inn i hovedrunden etter seier mot Romania i gruppespillet, så med seier mot Spania i kveld, er de norske jentene sikret semifinaleplass (Norge har Romania på innbyrdes oppgjør).

I den andre gruppen i hovedrunden er Nederland på topp og vil med seier eller uavgjort mot Frankrike i kveld, være puljevinnere. Om det går som vi tror, vil det da være Nederland Norge møter i en eventuell semifinale, mens vinneren av Danmark-Russland blir nr. 2 i gruppe 1, og dermed sannsynligvis spiller semifinale mot Ungarn.

Om våre antakelser slår til, kan du se på mesterskapsarrangørens hjemmeside, der kampene streames. Romania-Ungarn spilles kl. 18:30, mens Norge møter Spania kl. 20:30.

Foto: NHF/Svein André Svendsen