Norge klar for semifinale – Tertnes

Norge klar for semifinale

De norske juniorjentene er klare for semifinale etter at de vant 23-21 mot Spania i den siste kampen i hovedrunden. Til tross for at Norge var foran med 15-7 vel fem minutter før pause, ble det etterhvert en jevnspilt kamp. Spanjolene klarte å tette noe av luken allerede før pause, slik at stillingen var 16-13 halvveis.

2. omgang var preget av mange tekniske feil og lange perioder med få mål, og Norge slet til tider med Spanias utgrupperte forsvar. Spania gikk etterhvert opp i ledelse 19-17, men også spanjolene gjorde sine feil og Norge kom tilbake. Og med godt keeperspill av Tertnes-keeper Eli Smørgrav Skogstrand i avgjørende situasjoner, kunne Norge til slutt juble for seier. Rikke Larsen Øyerhamn, som har hatt svært god uttelling gjennom hele mesterskapet, markerer seg også i dag og scorer 4 mål.

Motstander i semifinalen blir som vi antydet Nederland. Riktignok taper de 28-31 mot Frankrike i kveld, men det franske laget går forbi Russland på innbyrdes oppgjør. Dermed ser oppsettet for semifinalene slik ut:

Ungarn-Russland fredag 19. juli kl. 18:00
Nederland-Norge fredag 19. juli kl. 20:30

KAMPFAKTA
Norge – Spania 23-21 (16-13)

For Norge: Christine Karlsen Alver (Fana) 6, Tuva Ulsaker Høve (Byåsen) 5, Rikke Øyerhamn (Tertnes) 4, Ane Cecilie Høgset (Aker) 3 (kåret til kampens beste spiller), Live Rushfeldt Deila (Fredrikstad) 2, Eva Erdal Moen (Tertnes) 2, Kaja Haugseng (Tertnes) 1, Eli Skogstrand Smørgrav (Tertnes), Marthine Svendsberget (Aker), Henrikke Hauge Kjølholdt (Tertnes), Marte Juuhl Svensson (Rælingen), Emma Holtet (Rælingen), Marie Kristine Rokkones Hansen (Byåsen), Lorin Sendi (Oppsal), Benedikte Kalstad Hernes (Fyllingen), Hanne Ramsøskar Sagvold (Byåsen).