Tap i semifinalen – Tertnes

Tap i semifinalen

Det var små marginer og lite som skulle til for at det hadde gått Norges vei i semifinalen i junior-EM. Etter å ha ligget under med 7 mål i starten på 2. omgang, klarte de norske jentene på en imponerende måte å snu kampen slik at det ble en jevn og spennende avslutning på kampen. Men i de hektiske sluttminuttene var det likevel Nederland som var best, og til slutt kunne juble for 2-målsseier og finaleplass.

Det begynte veldig bra for Norge, som gikk opp i en 3-0 ledelse. Men et godt hollandsk lag kom raskt tilbake, og overtok føringen i kampen. Med offensivt forsvar gjorde de det vanskelig for de norske jentene, og fremprovoserte flere tekniske feil. I tillegg utnyttet de hollandske jentene ankomstspillet godt, og til pause var stillingen 16-11 til Nederland.

Nederland beholdt føringen i 2. omgang og scoret de to første målene. Reduserte Norge ledelsen, kom Nederland raskt tilbake og scoret, slik at avstanden holdt seg på 5-6 mål i første del av omgangen. Men sakte, men sikkert begynte de norske jentene å nærme seg, og med bedre kontroll på forsvarsspillet, flere keeperredninger og uttelling på raske avslutninger, fikk Norge igjen troen på at de kunne vinne kampen. Ca. 10 minutter før full tid utlignet Norge til 26-26, og da de mindre enn et minutt senere gikk opp i ledelsen, var det stor jubel i den norske leiren.

Derfra og ut ble det en spennende kamp, og det kunne fort vippet Norges vei. Men i en hektisk avslutning på kampen ble det dessverre noen tekniske feil, dermed var det til slutt Nederland som kunne juble for seier 31-29.

De norske jentene var naturlig nok veldig skuffet over tapet, men de kan likevel være stolte av innsatsen. Ikke minst var det imponerende hvordan de jobbet seg inn igjen i kampen halvveis i 2. omgang, på et tidpunkt da alt så ut til å være kjørt. Dette kan de ta med seg inn i kampen mot Russland, som de møter i bronsefinale på søndag kl. 15:00. Russland tapte sin semifinale 27-29 mot hjemmefavoritten Ungarn, dermed blir det finale mellom Ungarn og Nederland søndag kl. 17:30.