Bronsemedaljer til Tertnesjenter – Tertnes

Bronsemedaljer til Tertnesjenter

Det ble til slutt bronsemedaljer til Norge, og dermed også til de fem Tertnesjentene som utgjorde en betydelig del av det norske landslaget under junior-EM i Ungarn.

Etter semifnaletapet mot Nederland var de norske jentene svært skuffet, men det var tydelig at de hadde brukt fridagen etter semifinalen godt. For det var et lag full av guts og innsats som kom på banen i bronsefinalen mot Russland. Norge kom godt i gang og var raskt oppe i en 4-1 ledelse. Norge beholdt føringen omgangen gjennom og var på det meste 8 mål foran, mens stillingen til pause var 19-13.

Etter hvilen slapp Norge de russiske jentene tettere innpå, men etter halvspilt omgang var Russland fortsatt 5 mål bak. Men deretter scoret Russland tre på rad, og det ble for alvor spenning i kampen. Men tre norske scoringer, blant annet av Henrikke, som hadde 4 scoringer i bronsefinalen, brakte Norge opp i en firemålsledelse med knappe 4 minutter igjen av kampen. Deretter tok russerne timeout og scoret ganske umiddelbart først en gang, og så en gang til etter en teknisk feil av Norge. Men en viktig redning av Eli mindre enn minuttet før full tid, ga Norge mulighet til å roe ned, og kampen var avgjort da Christine «Kizza» Alver fra Fana scoret på et lekkert langskudd 3 sekunder før slutt. Dermed ble det seier 29-26 og fortjent bronsemedalje til Norge.

Finalen ble som forventet en parademarsj for hjemmefavoritten Ungarn. Nederland slapp aldri inn i kampen, og Ungarn ble fortjent europamestere i en fullsatt Audi Arena på hjemmebane i Györ, mens det ble sølvmedaljer til Nederland.

For Norge er bronsemedalje en flott prestasjon i et mesterskap med mange sterke nasjoner. Og at vi nå har samlet hele fem av bronsejentene på Tertnes fra kommende sesong, gir oss forventninger til hva disse jentene kan bidra med for klubben. Dog tilsier alder og erfaring at det vil ta tid innen de vil kunne etablere seg som toppspillere i Eliteserien, men det ser veldig lovende ut. I tillegg blir det spennende å se hva de, sammen med Hermine, Karoline og Thea Skarstein, i tillegg til seks Fyllingen-spillere, kan få til i årets junior-NM.

Juniorlandslagstrener (og tidligere Tertnes-spiller) Sissel Nygård Pedersen sier dette om Tertnesjentene som har vært med:
– Tertnesjentene utgjør en stor del av dette laget og bidrar med mye både på og utenfor banen. Eli og Eva utgjør kapteinsteamet vårt, og i tillegg har Rikke gjort et veldig bra mesterskap med stabil høy uttellingsprosent på skuddene sine, i tillegg til å jobbe smart i forsvar.

Vi er veldig stolte av Tertnesjentene Rikke, Kaja, Henrikke, Eva og Eli, og vi gratulerer de alle med bronsemedaljene! I tillegg sender vi gratulasjoner til trenerteamet Sissel Nygård Pedersen og Knut Ove Joa, Fyllingen-spiller Benedikte Kalstad Hernes, Fana-spiller Christine Karlsen Alver (som ble toppscorer for Norge og totalt nr. 10 på toppscorerstatistikken for mesterskapet), samt resten av det norske laget!

KAMPFAKTA
Bronsefinale junior-EM
Norge – Russland 29-26 (19-13)

For Norge: Christine Karlsen Alver (Fana) 7, Marthine Svendsberget (Aker) 4, Henrikke Hauge Kjølholdt (Tertnes) 4, Eva Erdal Moen (Tertnes) 4, Marie Kristine Rokkones Hansen (Byåsen) 3, Tuva Ulsaker Høve (Byåsen) 2, Marte Juuhl Svensson (Rælingen) 2, Ane Cecilie Høgseth (Aker) 2, Rikke Larsen Øyerhamn (Tertnes) 1, Eli Smørgrav Skogstrand (Tertnes), Live Rushfeldt Deila (Fredrikstad), Kaja Haugseng (Tertnes), Emma Holtet (Rælingen), Lorin Sendi (Oppsal), Benedikte Kalstad Hernes (Fyllingen), Hanne Ramsøskar Sagvold (Byåsen).

All foto: Skjermdump fra www.w19euro2019.com