Klare for ny sesong – Tertnes

Klare for ny sesong

Med sesongåpningen mot Fana like rundt hjørnet, er Tertnes-trener Tore Johannessen klar for en ny sesong med Tertnesjentene. Her er Tores tanker om den kommende sesongen:

Etter fjorårssesongen, som endte med bronsemedalje i serien og semifinale i sluttspill, har det vært store utskiftninger i spillergruppen. Mye rutine er borte med Kjerstin, Vilde, Marie, Julie, Bodil og Mina. Samtidig har vi knyttet til oss mange spennende typer fra juniorlandslaget, samt tidligere Tertnesspillere som vender tilbake.

Høyresiden vår er styrket med Henrikke og Thea som kommer fra vår samarbeidsklubb Fyllingen. Eli fra Sandefjord er en spennende målvaktstype, og har vært et klart førstevalg i juniorlandslaget (LK00). Kaja kommer fra Sola og blir sammen med Katarina våre linjespillere denne sesongen. Eva er bakspiller med gode forsvarskvaliteter og et tungt skudd. Alle disse er unge talentfulle jenter som vi har store forventninger til de neste sesongene. Det er også veldig gledelig å se Birgitte og Linn tilbake i Tertnesdrakten.

Vår målsetting for årets sesong er en plass blant de fire beste. Som for to år siden er det en del nytt som skal spilles sammen, og det vil være naturlig at vi blir bedre utover i sesongen. Treningskampene inn mot sesongstart har bydd på variabel kvalitet. Treningsleir i Polen med tre kamper og turnering her hjemme mot Sola, Fana og Førde. Vi er mest fornøyde med angrepsspillet, mens det fortsatt gjenstår noe før forsvarsspillet er solid gjennomført i en hel kamp.

Flere av våre motstandere som vi kjempet med på øvre halvdel i fjor, har også en del endringer i troppen. Vipers blir den store favoritten også denne sesongen, men er nok litt svekket med Katrine Lunde skadet. Storhamar har en god førsteoppstilling, men er veldig sårbar for skader. Molde har igjen forsterket seg og er en klar medaljekandidat. Byåsen og Fredrikstad blir også å regne blant de beste.

Årets Tertneslag består av 17 spillere, i tillegg til hospitering fra våre samarbeidsklubber i Fyllingen og Tertnes sitt 2.div lag. Dette gir oss gode treninger og mulighet til å flytte spillere mellom de ulike treningsgruppene.

Etter en lang treningsperiode ser vi frem til endelig å komme i gang med seriespillet og åpningskamp mot Fana i Fana Arena.

Tore