Møtte overmakten – Tertnes

Møtte overmakten

Tertnesjentene hadde til hensikt å utfordre Vipers skikkelig i onsdagens hjemmekamp mot den suverene serielederen. Men slik skulle det ikke gå.

Selv om Tertnes tilsynelatende satte standarden da Tina Abdulla fyrte av skudd fra distanse og scoret i hjemmelagets første angrep, var det Vipers som umiddelbart tok styringen i kampen. Etter 10 minutter spill var stillingen 3-9 til bortelaget, og en fryktet at dette kunne bli enveiskjøring kampen igjennom. Men Tertnesjentene hentet seg inn igjen og hadde en god periode i siste del av omgangen, og til pause var stillingen 13-19 til bortelaget.

2. omgang startet på nytt med et klart Vipers-overtak. Dog var Tertnes på et tidspunkt 5 mål bak, men Vipers var i realiteten aldri truet. Kristiansands-laget viste hvorfor de ikke bare er best i Norge, men også er å regne blant de beste i Europa. Tertnesjentene ble parkert, og selv om en mot slutten fikk se noen fine Tertnes-scoringer, var det ingen spenning i kampen, men kun et spørsmål om hvor stor seieren til Vipers skulle bli.

Tertnes klarte aldri å utfordre Vipers slik planen var, og Vipers var best i alle spillets faser. Eli Skogstrand gjør en god kamp i mål med mange fine redninger, men samtidig blir det etterhvert vanskelig med lite hjelp fra forsvaret foran seg. Vi er for slurvete, noe vi ikke kan tillate oss mot en motstander av dette kaliber, og vi blir straffet hardt når vi gjør feil.

Linn Gossé ble kampens toppscorer med 11 mål. Hun ble også kåret til Tertnes’ beste, mens Heidi Løke fikk samme utmerkelse hos bortelaget.

Uvant med et så stort tap hjemme i Haukelandshallen, men vi tåler en trøkk, og allerede om en uke får vi mulighet til å reise oss igjen i bortekamp mot Molde.

Noe å glede seg over var det store antallet tilskuere på kampen. Rett og slett imponerende med nesten 1500 mennesker innenfor dørene på samme tid som Norge spilte sin siste hovedrundekamp mot Slovenia i EM. Håper vi ser dere igjen i ny toppkamp mot Byåsen onsdag 5. februar; da lover vi å vise oss fra en bedre side og for alvor kjempe om poengene. Velkommen tilbake!

KAMPFAKTA

Tertnes – Vipers 26–37 (13–19)

REMA 1000-ligaen. Haukelandshallen. 1477 tilskuere. Dommere: Christoffer Fjeldskår, Tim Fjellvang.

Tertnes: Josefine Gundersen Lien, Birgitte Karlsen Hagen 3, Kristin Nørstebø 2, Thea Stankiewicz 1, Henrikke Hauge Kjølholdt, Benedicte Frøland Nesdal, Linn Gossé 11, Madeleine Hilby 2, Karoline Fantoft, Tina Abdulla 3, Eva Erdal Moen, Hermine Motzfeldt Auberg, Eli Smørgrav Skogstrand, Katarina Viktoria Bjørnskau Berens 2, Rikke Larsen Øyerhamn 2

Toppscorer Vipers: Heidi Løke 7.

Utvisninger: Tertnes: 2 x 2 min. Vipers: 3 x 2 min.