Målrikt i siste bortekamp – Tertnes

Målrikt i siste bortekamp

Det var høyt tempo og fartsfylt spill fra begge lag i onsdagens bortekamp mot Follo. Men selv om det skulle gå nesten en omgang før Tertnes for første gang gikk opp i ledelsen, opplevde vi som så kampen at det kun var et tidsspørsmål før jentene våre skulle dra i fra.

Men det var ikke uttellingen fremover på banen som gjorde at kampen resultatmessig var jevnspilt i 1. omgang. Vi fikk se mange fine kombinasjoner og det ble scoret fra alle posisjoner, men i forsvar fikk Follo komme for lett til sjansene. Det ble for store rom, og Follo utnyttet dette maksimalt, frem til Tertnesjentene klarte å tette bedre igjen mot slutten av omgangen. Etter at Tertnes ble liggende 1-2 mål bak gjennom store deler av 1. omgang, tok jentene endelig ledelsen ved skudd fra Eva Erdal Moen 3 minutter før pause. Deretter scoret Follo en gang, og Tertnes to, slik at pauseresultatet var 15-17 til Tertnes.

Denne ledelsen ga Tertnesjentene aldri fra seg, og Follo var ikke på noe tidspunkt nærmere enn 2 mål bak i 2. omgang. Det ender med solid borteseier 29-37, og alle utspillerne unntatt to kommer på scoringslisten. Kjekt å se Kristin Nørstebø som toppscorer for Tertnes i dag etter mye skadetrøbbel, mens 25-årsjubilanten Madeleine Hilby blir kåret til vår beste spiller.

Tertnes-trener Tore Johannessen sier dette om kampen:

Vi har høyt tempo og mye bra angrepsspill gjennom hele kampen. Mot slutten av 1. omgang til kampen er avgjort i 2. omgang, står vi også greit bakover, og Josefine kommer inn og bidrar til at vi snur kampen inn mot pause. Mange melder seg på i angrepsspillet, og vi får brukt bredden i laget.

På tross av storseieren over Follo, og seier i de tre foregående kampene, er det allerede klart at det blir 4. plass for Tertnesjentene i årets REMA 1000-liga. For det lille medaljehåpet en hadde, røk da Byåsen vant mot Sola i går. Men at en faktisk skulle kjempe om medaljer allerede denne sesongen, etter at hele 6 av bærebjelkene i fjorårets bronselag ga seg i fjor sommer, var ikke forventet. Et nytt og enda yngre Tertnes-lag har igjen overrasket gjennom hele sesongen, og en så etterhvert at det var muligheter for igjen kunne bli topp 3.

Imidlertid ble den litt tunge 3-ukersperioden i januar-februar, da det kun ble ett poeng på fire kamper, avgjørende. Selv om tap mot Vipers og Storhamar kanskje ikke var så overraskende, er det nok bortetapet mot Molde og uavgjortresultatet hjemme mot Byåsen som i ettertid er det som svir mest, og til syvende og sist det som fratok Tertnesjentene bronse.

Med en kamp igjen for alle lagene, kan Tertnes i beste fall ende på 30 poeng, samme poengsum som Byåsen nå har på tredjeplass. Men selv om Byåsen skulle tape i siste runde mot Storhamar, og Tertnesjentene vinne over Sola, vil Byåsen uansett ta bronsemedaljene pga. innbyrdes oppgjør, uavhengig av om Tertnes har bedre målforskjell. Gullmedaljene går nok en gang til Vipers, mens Storhamar har sikret seg sølv som i fjor. Men 4. plass for Tertnes er også veldig bra, og det gir oss en fordel inn i sluttspillet, samt en sannsynlig plass i europacupkvalifiseringen.

Selv om spenningen rundt medaljene er utløst en runde før slutt, ønsker vi å skape en god ramme rundt kampen mot Sola neste uke, ikke minst fordi dette er vår siste ordinære seriekamp (utenom sluttspill) før flyttingen til Åsane Arena. Det inviteres derfor til pizzabuffet for alle aldersbestemte lag (les om tilbudet her), og vi håper på god stemning og støtte fra en fullsatt tribune i Haukelandshallen.