Håndball for stengte dører – Tertnes

Håndball for stengte dører

Vi hadde invitert til festkveld for siste seriekamp i Haukelandshallen. I telt på bane 1 skulle samarbeidspartnere og støttespillere underholdes og trakteres, og vi skulle markere 28 års samarbeid med verdens beste hallvakter. Nesten 450 spillere og trenere fra aldersbestemte lag var påmeldt til pizzabuffet før kamp, og sist, men ikke minst; vi skulle levere festhåndball på banen og sørge for seier i vårt farvel med 50-årsjubilanten Haukelandshallen.

Seier ble det, men aktivitetene vi hadde planlagt lot seg ikke gjennomføre denne onsdagskvelden i mars. For når Bergen kommune hadde skjerpet ytterligere inn sine tiltak ifm. arrangementsgjennomføring, hadde vi ikke annet valg enn å stenge dørene for publikum og la kampen spilles med tomme tribuner.

Og kampen? Den hadde uansett ingen innvirkning på de to lagenes sluttplassering i REMA 1000-ligaen, og med en bortimot «død» hall, der hvert utbrudd og hver kommentar fra trenere og spillere kunne fanges opp, var det kanskje forståelig at det ble en mental utfordring å holde trøkket oppe hele kampen igjennom.

Kort oppsummert ble det en fartsfylt åpning på kampen der Tertnesjentene kjørte over Sola og hadde full kontroll de første 15 minuttene. Men så slapp de Sola inn i kampen, og gjestene overtok etterhvert overtaket. Dermed var stillingen 15-19 ved pause.

Sola beholdt føringen også i første del av 2. omgang, og med fem mål bak så sent som 19 minutter ut i omgangen, så det lenge ut som det skulle bli tap for Tertnesjentene. Men så startet opphentingen. På 5 minutter ble Solas ledelse spist opp, og med et tøft 5-1 forsvar og en forrykkende sluttspurt av Tertnes, endte til slutt 28 års eliteseriehistorie i Haukisen med hjemmeseier 34-31.

Seier til tross, dette var ikke avslutningen vi drømte om, og litt vemodig er det at vi ikke fikk samlet publikum til en «siste kveld med gjengen». Men nå ser vi fremover, og gleder oss til å skape nye gyldne øyeblikk, opplevelser og tradisjoner i Arena Nord!

Tertnes – Sola 34–31 (15–19)