Tina til Dortmund – Tertnes

Tina til Dortmund

Da er det offisielt at Tina Abdulla forlater Tertnes for å bli proffspiller i den tyske bundesligaklubben Borussia Dortmund. Klubben hun har signert for er nok mer kjent for fotball enn håndball, ikke minst her i Norge siden dette er klubben til Erling Braut Haaland. Men de satser også på damehåndball, og da ligaspillet stoppet opp pga. covid-19 utbruddet, lå BVB Handball Damen øverst på tabellen i Bundesliga.

For Tina er dette en drøm som går i oppfyllelse, likevel uttaler hun at det blir vemodig å gi seg i Tertnes. Hun flyttet fra Husnes til Bergen i 2013 for å gå på Toppidrettsgymnaset på Tertnes, og var først innom juniorhåndball i Tertnes, og deretter 1. divisjon i TIF Viking. Men det var aldri tvil om at Tertnes Håndball Elite var neste steg den gang, og etter å ha hospitert og spilt for oss i junior-NM, ble Tina tatt opp i A-lagsstallen i 2015. Tina forteller selv:

«Tiden jeg har hatt i Tertnes har betydd veldig mye for den spilleren jeg har utviklet meg til å bli. Gjennom de fire årene har jeg vokst veldig mye som håndballspiller, men også som person. Det har vært fire fantastiske år, og jeg kunne ikke bedt om en bedre trenerduo enn Tore og Jarle. De har lært meg mye og gitt meg sjansen til å utvikle meg hver eneste dag, og jeg tror ikke jeg hadde kommet så langt uten deres hjelp.

Miljøet i Tertnes har også vært veldig viktig for meg, og alle stiller opp for hverandre både på og utenfor banen

Jeg har hatt rundt meg dedikerte og treningsvillige spillere som pusher hverandre til å bli en bedre versjon av seg selv og til å yte maks for hverandre, og det vil jeg ta med meg videre.

Men nå er jeg veldig klar for et nytt kapittel og et steg videre. Det blir nok mye følelser knyttet til det å reise, og jeg grugleder meg til å ta på meg ny drakt. Men det var vanskelig å takke nei når denne muligheten kom, selv om det blir noe helt annet enn det jeg har hatt i Tertnes, med trygge omgivelser. Jeg vet at det kommer til å bli tøft og at jeg er nødt til å jobbe steinhardt hver eneste dag, for det kommer ikke av seg selv.

Tusen takk, Tertnes, og alle rundt klubben for fire år jeg aldri vil glemme, kanskje ses vi igjen!»

Vi i Tertnes takker Tina for alt hun har bidratt med for klubben gjennom disse årene. Som hun selv sier, har hun utviklet seg og tatt store steg hvert eneste år, og hun har jobbet hardt og målrettet for å etablere seg på et jevnt høyt nivå. Vi i klubben ønsker henne all mulig lykke til, og som vi sier til alle spillerne våre som reiser videre: På gjensyn og velkommen tilbake til Tertnes-familien!