Viktig duo på plass – Tertnes

Viktig duo på plass

Det er fortsatt coronastopp for den organiserte håndballaktiviteten. Da er det ekstra hyggelig å komme med ikke bare en, men to hyggelige nyheter: Nemlig at Katarina og Hermine har signert nye 2-årskontrakter!

Katarina Viktoria Bjørnskau Berens og Hermine Motzfeldt Auberg har i løpet av to sesonger for Tertnes begge etablert seg som to av klubbens viktigste spillere.

Bærumsjenten Katarina, eller Katta som hun kalles, ble vi kjent med da hun kom fra Stabæk sommeren 2018. Den første sesongen måtte hun finne seg i å være andrevalget på linjen, bak Vilde Ingeborg Johansen som nå spiller i Danmark, men Katta var tålmodig, og jobbet godt og utnyttet de mulighetene hun fikk. Dette fikk hun betalt for da hun i sin andre sesong for klubben selv ble førstevalget, og i årets REMA 1000-ligasesong ble det 66 mål for Katta. En ekstra oppmuntring på tampen av sesongen var det også da hun ble stemt frem på Månedens lag for mars i år.

Katarina har forbedret spillet sitt mye denne sesongen, sier Tertnes-trener Tore Johannessen. Hun gjør mange kloke valg i angrepsspillet vårt og er blitt enda tryggere i avslutninger fra sin posisjon på linjen. Hun er tøff i dueller og tar mer og mer ansvar som sjef i forsvarsspillet vårt.  

Katarina om signeringen: – Jeg vet at Tertnes er den beste klubben for meg å være i, derfor har valget om å være med videre vært veldig lett. Jeg tror vi står overfor en veldig spennende sesong, der vi kan ta ytterligere steg, både sportslig og økonomisk.

Hermine er en tøff ungjente som kom til Tertnes som 19-åring, og som tok steget fra 2. divisjon med Sarpsborg til eliteserien på strak arm. Uten eliteserieerfaring var det forventet at venstrehendte Hermine i starten først og fremst ville være en «innhoppspiller» på høyre bakspillerplass, men med skader i troppen, ble det fort mye ansvar og mye spilletid. Dette taklet Hermine på en imponerende måte, og hun har gjennom de to sesongene i eliteserien tatt store steg. Et bevis på dette er at hun er blitt belønnet med flere samlinger med rekruttlandslaget.

Tore sier om Hermine:

Hermine er en slepen tekniker med stor spilleforståelse, og en kreativ spiller som bidrar mye til utviklingen av angrepsspillet vårt. I forsvarsspillet har hun vist stor fremgang den siste tiden og det blir spennende å se utviklingen videre i ny sesong.  

Selv sier Hermine: – Jeg er veldig glad for å ha skrevet under for Tertnes, og jeg gleder meg til å utvikle meg videre under Tores ledelse.

Vi i Tertnes er veldig glade for å ha sikret oss Katarine og Hermine i to år til, og gleder oss til fortsettelsen med to jenter som er skikkelige lagspillere, både på og utenfor banen.