Tore og Jarle Årets Trenerteam – Tertnes

Tore og Jarle Årets Trenerteam

Vi er veldig glade, og ikke minst stolte, over at Tore og Jarle er kåret til årets trenerteam. Det er en stor fjær i hatten for de begge rent personlig, og for oss som klubb er dette en anerkjennelse vi er stolte over at trenerne våre får.

Norsk Topphåndball og Norges Håndballforbund har kåret «Årets trenerteam» i REMA 1000-ligaen Kvinner. Alle trenerteamene i REMA 1000-ligaen har blitt vurdert med utgangspunkt i følgende kriterier: resultater, ressurser og utvikling. Og i konkurranse med de andre elitetrenerne på damesiden, gikk altså Tore og Jarle helt til topps.

Tore ble hovedtrener allerede i 2006, og starter altså på sin femtende(!) sesong som hovedtrener i klubben. Men ser vi tilbake, var det i 2011 han for alvor begynte å bygge laget og den treningskulturen som fortsatt er bærende i Tertnes. Unge, sultne spillere, deriblant Linn Gossé, bidro sterkt til kulturen Tore ønsket å bygge, og selv om vi hver sesong har hatt utskiftninger, har en lyktes med å føre kulturen videre til nye spillere. Suksessfaktorer har vært profesjonalitet, relasjonsbygging og forberedelser. Det siste, sammen med analysearbeid, er Tore rå på, og ingenting overlates til tilfeldighetene.

Overfor Tertnes har Tore vært ekstremt lojal, og på tross av til tider håpløse økonomiske rammebetingelser, har den anerkjennelsen som Tore har oppnådd som trener, ført mange spillere til klubben, selv om de vet at de kunne fått bedre betalt i andre klubber. Unge spillere ønsker å komme til Tertnes fordi de vet at Tore prioriterer å utvikle enkeltspillere, og har tro på at han er den beste til å bidra til deres utvikling.

Som assistenttrener er Jarle Alvær en god støttespiller for Tore. Først og fremst har han ansvar for å jobbe med individuell oppfølging av spillerne på trening, og basert på egen spillererfaring, er tekniske detaljer knyttet til skuddteknikk Jarles spesialitet. Tore og Jarle har funnet en god samarbeidsform, og Jarle er en god samtalepartner for Tore når det gjelder kamp og trening, og på den måten også en viktig bidragsyter for klubben. Med Tores engasjement for landslaget, har Jarle ansvar for å følge opp treningen når Tore er borte.

Som trenerteam har Tore og Jarle kunnet vise til gode resultater over tid, og vi synes det er vel fortjent og stor stas at de sammen får utmerkelsen Årets Trenerteam. Vi gratulerer!