Endelig fullkontakttrening igjen! – Tertnes

Endelig fullkontakttrening igjen!

-Men strenge krav…

Den siste dagen i juni kom meldingen vi i topphåndballen har ventet på i over 3 måneder: Vi kan trene fullkontakthåndball og vi kan spille treningskamper!

Allerede 12. juni ble det antydet fra Regjeringen at de ville la toppidretten, inkludert topphåndballen, igjen få trene som normalt. Men retningslinjer for å sikre forsvarlig smittevern skulle på plass før vi kunne «slippes løs». Etter flere gjennomganger og diskusjoner mellom Kulturdepartementet, Folkehelseinstituttet og NIF/NHF, kom en frem til vilkår og krav som bygger på toppfotballpiloten som klubbene i Eliteserien tok i bruk 11. mai, og deretter Obosligaen og Toppserien kvinner fra 25. mai.

Vilkårene ble gjennomgått og formidlet av Norges Håndballforbund til REMA 1000-ligaklubbene på Teams-møte tirsdag 30. juni, og klubbene fikk anledning til å stille sine spørsmål. At vilkårene er omfattende, og tildels krevende, er det liten tvil om, og klubbene må forplikte seg til å etterleve alle punktene for å kunne få lov til å trene for fullt og spille treningskamper.

Men det er gledelig at vi endelig kan komme ordentlig i gang med treningen, og da vil vi naturligvis følge de nye vilkårene for tillatt aktivitet. Foreløpig har spillerne ferie, slik at vi har god tid til å forberede og innrette oss etter tiltakene. Når det gjelder det rent medisinske, har vi godt samarbeid med Idrettsmedisinsk Avdeling. Lege Magnus Myntevik var, gjennom sin tilknytning til Sportsklubben Brann, en av pådriverne og bidragsyterne til toppfotballpiloten, og vi føler oss godt ivaretatt med tilgang til denne ekspertisen.

Mht. treningskamper er det lov til å ha maksimalt 60 personer tilstede. Dette skal inkludere begge lag, dommere, trenere og evt. dugnadsmedarbeidere.

Ønsker du mer informasjon om kravene og betingelsene som er gitt, kan du lese om dette på NHFs nettsider, der også hele dokumentet med retningslinjene kan lastes ned. Betingelsene gjelder for klubbene i REMA 1000-ligaen, 1. og 2. divisjon.

De tre grunnpilarene for å hindre/bremse smittespredning er:

  • Syke personer skal ikke delta på trening – aldri!
  • God hygiene skal praktiseres på trening – alltid!
  • Kontakt mellom personer skal reduseres.