Verdens lengste oppkjøring – Tertnes
Bilde tatt etter siste seriekamp, 11. mars mot Sola

Verdens lengste oppkjøring

Verdens lengste oppkjøring nærmer seg slutten! Slik oppsummerer våre spillere Josefine Gundersen Lien og Kaja Haugseng de nesten 5 månedene som vi har lagt bak oss:

-Siste seriekamp ble spilt 11. mars mot Sola. En liten mistanke om at det ikke ville bli noe sluttspill hang i luften. Ekstra rart var det å spille siste kampen i gode, gamle Haukelandshallen uten tilskuere. Haukelandshallen hadde fortjent en verdig avskjed, men før den siste seriekampen skulle spilles, slo virkeligheten inn. Håndball er ikke viktigere enn folkehelsen. Kampen mot Sola ble også den siste kampen vi spilte i 2019/20 sesongen. 

Slitne og såre kropper fikk en velfortjent pause. Men pausen ble lenger enn vi er vant til. Det ble det også for våre juniorlandslagsspillere som vanligvis bruker sommeren til å spille mesterskap. Men det ble dessverre ikke noe mesterskap denne sommeren. Vi krysser fingrene for at mesterskapet som har blitt forskjøvet til desember blir mulig å gjennomføre.

Spillerne har fått jobbet godt med den fysiske formen til tross for at treningssentrene var stengt. Vår fysiske trener Fredrik Ramon Larsen var en ekstra viktig brikke for oss. Han var tidlig ute med styrke- og spenstprogrammer basert på egen kroppsvekt. Spillerne liker å trene fysisk, og var disiplinerte nok til å gjennomføre programmene de fikk tilsendt, med god hjelp fra Fredrik som aldri var lenger enn en telefonsamtale unna. Selv om spillerne savnet lagvenninnene og håndball, ble det en god egentreningsperiode hvor det ble lagt et godt grunnlag for neste sesong.

I slutten av april kunne vi endelig trene sammen igjen. Gleden over å kunne trene sammen var stor etter en lang periode med egentrening, til tross for at dette normalt ikke er håndballspillernes favorittperiode. Dette var et steg i riktig retning. Det ble fysisk trening med intervaller, basistrening og fotarbeid. Antall runder rundt Åstveitbanen var mange. Tore var også med på hver eneste en av dem. 

Etterhvert kunne vi også spille håndball, men med avstand. I denne perioden var hovedfokuset tekniske deler i spillet, timing og presisjon. Dette håper vi at vi får igjen for i spillet vårt til sesongen. 

Etter screening på Idrettsmedisinsk Avdeling 20. juli kunne vi endelig trene med nærkontakt igjen. Det er deilig og endelig kunne gi hverandre litt juling igjen, og ha oppvarminger som smashball og fotball. Vi gleder oss veldig til resten av sesongoppkjøringen med treningskamper. 

Vi håper å invitere til håndballfest i sesongen som kommer. For å få dette til minner vi dere om å fortsette dugnaden:

  • Vask hender
  • Bruk antibac 
  • Ta vare på hverandre (med avstand)

VI GLEDER OSS TIL Å MØTE PÅ DERE I ÅSANE ARENA!