God start i ny arena – Tertnes

God start i ny arena

Selv om området rundt fortsatt er en byggeplass, fikk utbygger godkjenning i tide til at vi kunne innvie vår nye hjemmearena, Åsane Arena, med årets Lerøy Elitecup i helgen. Slik sett ble turneringen nok en gang historisk, på samme måte som for to år siden da turneringen innviet dengang nybygde Fana Arena.

Endel detaljer gjenstår fortsatt før flerbrukshallen er komplett og ferdig utstyrt. Blant annet vil tilskuerne få tilgang til sitteplasser enda et nivå opp, der hovedadkomsten til tribunene også skal være (via trapp fra vestibyle opp til 2. etasje). Dessuten vil det bli flere kioskutsalg, selv om vi må regne med at corona-restriksjonene fortsatt vil begrense serveringsmulighetene utover høsten.

Men det viktigste av alt: Spilleflaten og området rundt fungerer som det skal og garderobene ble klare for bruk, dermed kunne kampene i Lerøy Elitecup gå som oppsatt med inntil 200 tilskuere på tribunen.

Blant helgens kamper var det med lokale øyne størst spenning knyttet til kampen mellom Tertnes og Fana på søndag. Selv om Tertnes ikke levnet Fana noen mulighet da lagene møttes i Fana Arena forrige helg, tror vi at Fanaspillernes selvtillit vokste noen hakk etter en god kamp mot Molde lørdag ettermiddag. Søndagens kamp mellom de to bergenslagene startet da også jevnt, og stillingen var 9-9 etter 20 minutter. Men Tertnes var ikke interessert i å øke Fanas selvtillit ytterligere, og dro i fra mot pause. Tertnesjentene beholdt overtaket utover 2. omgang, og gikk til slutt seirende ut av lokaloppgjøret med sifrene 29-22.

Dermed forble Tertnes ubeseiret etter tre dager på sin nye hjemmebane, noe vi er godt fornøyde med. Når det gjelder det praktiske og arrangementsmessige, som blant annet areal for kiosksalg, forventer vi at arbeidet i hallen er kommet enda litt lengre om 10 dager, slik at vi er enda litt mer «innbodd» til serieåpningen mot Oppsal onsdag 2. september.

Informasjon om billettsalg til seriekampene, samt salg av sesongkort, kommer om få dager. Utfordringene med billettsalg i appen som vi opplevde i helgen, spesielt når det gjaldt kjøp av barnebilletter, skal vi finne en løsning på.