Vi vil ta medalje! – Tertnes

Vi vil ta medalje!

Trenerens betraktninger før første seriekamp:

175 dager uten å spille en offisiell håndballkamp har gitt oss utfordringer i treningshverdagen. Vi har vært i en spesiell og uvanlig situasjon siden serieavslutningen mot Sola i Haukelandshallen 11. mars. Først ingen felles trening, så trening uten kroppskontakt og videre mot normal aktivitet under strenge smittevernsregler. Nå er vi mer enn klare for seriestart i vår nye Åsane Arena.

Fjorårssesongen endte med 4.plass i seriespillet, likt på 30 poeng med Byåsen, men bak på svakere resultat i innbyrdes kamper. Denne sesongen sikter vi høyere, og har et klart mål om at en av medaljene skal hjem til Bergen. Grunnlaget for ambisjonene er til stede med dobbel dekning i alle posisjoner, og de fleste spillerne er med videre. Tina har reist til Tyskland, Benedicte til Fredrikstad og Kristin lagt opp. Inn kommer Josefine Intelhus fra Vipers, og Martine Knutsen som en del av vårt gode samarbeid med Fyllingen.

Men vi kommer ikke til dekket bord i medaljekampen, for utfordrerne er mange. Vipers blir igjen den klare favoritten, og stiller på papiret sterkere enn noen gang. Storhamar gjorde en meget fin sesong i fjor og må regnes med igjen, sammen med Molde og Byåsen. Sola og Fredrikstad fremstår også i mer solide utgaver enn tidligere, og kan lage trøbbel for de fleste.

De siste ukene har vi vist fin utvikling og fremgang i prestasjonene. Samhandling i angrepsspillet og relasjoner i forsvarsspillet blir stadig tryggere. Fem treningskamper gir tro på en god sesongstart. Først uavgjort mot Sola og en trygg seier mot Fana. Før vår egen Lerøy Elitecup med nye seire mot Molde, Ålgård og Fana. Fortsatt ikke stabile prestasjoner i 60 minutter, men utviklingen er klart i riktig retning.

Nå gleder vi oss bare til å komme i gang med tellende kamper, og kjempe om poeng igjen.

Tore