Larvik tilbake i REMA 1000-ligaen – Tertnes

Larvik tilbake i REMA 1000-ligaen

Søndag venter ny bortekamp for Tertnesjentene. Denne gangen tar vi turen til Larvik, der det gamle storlaget Larvik HK er motstander.

Som kjent ble Larvik degradert til 1. divisjon etter at klubben ikke oppfylte elitelisenskravet etter 2018/19-sesongen. Selv om nesten hele spillerstallen ble skiftet ut, ble oppholdet i 1. divisjon kortest mulig, og da seriespillet ble avsluttet i mars, ble Larvik kåret til divisjonsvinner, foran et annet lag fra samme område, Flint Tønsberg. Og med nye spillere og nytt navn på hjemmearenaen (Boligmappa Arena er endret til Jotron Arena), er en nå i ferd med å bygge opp klubben på nytt.

Men mens det ble få poengtap for Larvik i fjorårssesongen, har det så langt blitt et tøft gjensyn med toppdivisjonen. Likevel forteller ikke null poeng på tre kamper hele sannheten. Spesielt de to siste kampene kunne fort endt med poeng, og de imponerte mot Storhamar, selv om de ikke sto hele distansen ut. Derfor er de nok revansjelystne etter å ta sine første poeng i REMA 1000-ligaen.

Med andre ord er det en tøff bortekamp som venter oss søndag. Larvik har blant annet mange gode skyttere, og et tålmodig angrepsspill. Men Tertnesjentene har jobbet med å bygge videre på forsvarsspillet fra kampen mot Fredrikstad, der en lyktes med å ødelegge rytmen i motstanderens angrepsspill, og samhandlingen var bedre enn tidligere. Så et tett og godt forsvarsspill vil kunne være nøkkelen for Tertnes i denne kampen.

Forøvrig skriver Larvik HK selv på egen hjemmeside at de har studert Tertnes grundig på video, og at de må opp i intensitet i forsvarsspillet for å kunne ta selvtilliten med seg videre i angrep. I tillegg forventes det «en jevn og morsom kamp».

Kampen sendes som vanlig på BA.no/Direktesport, med sendestart kl. 16:50 og kampstart kl. 17:00.