Mot Larvik på kommende søndag – Tertnes

Mot Larvik på kommende søndag

Søndag venter ny bortekamp for Tertnesjentene. Denne gangen tar vi turen til Larvik, der det gamle storlaget Larvik Håndballklubb er motstander.

Som kjent ble det degradering til 1. divisjon etter at klubben ikke oppfylte elitelisenskravet etter 2018/19-sesongen. Selv om nesten hele spillerstallen ble skiftet ut, ble oppholdet i 1. divisjon kortest mulig, og da seriespillet ble avsluttet i mars, ble Larvik utropt til divisjonsvinner.

Men mens det ble få poengtap for laget i fjorårssesongen, har det blitt et tøft gjensyn med toppdivisjonen. Likevel forteller ikke null poeng på tabellen hele sannheten. Larvik har så langt spilt og tapt tre kamper. Spesielt de to siste kampene kunne fort endt med poeng, og og de imponerte mot Storhamar, selv om de ikke sto hele distansen ut. Dermed antar vi de nå er revansjelystne etter å ta sine første poeng i REMA 1000-ligaen 2020/21.

Det er med andre ord en tøff bortekamp som venter oss, for Larvik har blant annet mange gode skyttere og et tålmodig angrepsspill. For egen del har vi jobbet med å bygge videre på forsvarsspillet fra kampen mot Fredrikstad, der samhandlingen var bedre enn tidligere. Og med et tett og godt forsvarsspill som utgangspunkt, er dette et solid fundament for å få overtaket og ta med begge poengene vestover.

Forøvrig skriver Larvik HK selv på egen hjemmeside at de har studert Tertnes grundig på video, og at de må opp i intensitet i forsvarsspillet for å kunne ta selvtilliten med seg videre i angrep. I tillegg skriver de at de tror at det kan bli en jevn og morsom kamp.

Kampen sendes som vanlig på BA Direktesport, med sendestart kl. 16:50 og kampstart kl. 17:00.