Et unødvendig tap – Tertnes

Et unødvendig tap

Det er vanskelig å karakterisere tapet mot Sola søndag som noe annet enn unødvendig. Dette var en kamp Tertnesjentene kunne avgjort tidlig, men variasjoner i prestasjonene forhindret at det ble en ny hjemmeseier i Åsane Arena.

Men det var Tertnes som startet best, med god kontroll de første 15 minuttene av 1. omgang. Men litt etter litt ble Sola sluppet inn i kampen, slik at stillingen ved pause var 14-14.

2. omgang ble jevnspilt, men midtveis klarte Tertnesjentene å kjempe seg til en tremålsledelse. Offensivt forsvar tvang Sola-spillerne til å gjøre feil, og fremover spilte en seg til klare sjanser. Men istedetfor å parkere bortelaget og sette egne sjanser i de avgjørende situasjonene, ga en Sola mulighet til å tette luken. Når så Sola var best i de hektiske sluttminuttene, endte det med tap 31-33, og Tertnesjentene måtte skuffet innse at den gode hjemmestatistikken røk.

Toppscorer for Tertnes denne gangen ble Josefine Intelhus med 10 mål og Linn Gossé med 7 mål. Førstnevnte ble også kåret til Tertnes’ beste spiller, og imponerte med noen skikkelige susere fra høyrebacken. Vi gleder oss til å se mer av dette!

Nå er det halvannen ukes kamppause for alle lagene i REMA 1000-ligaen pga. internasjonal uke med landslagssamlinger. Neste kamp for Tertnesjentene er bortekamp mot Fana 7. oktober.

Kampfakta

Tertnes – Sola 31-33 (14-14)

REMA 1000-ligaen. Åsane Arena, 200 tilskuere. Dommere: Veronica Essajee, Camilla Olsen.

Tertnes: Josefine Gundersen Lien, Eli Skogstrand – Josefine Intelhus 9, Linn Gossé 7, Katarina Bjørnskau Berens 5, Thea Stankiewicz 3, Kaja Haugseng 2, Madeleine Hilby 2, Thea Skarstein-Storeng 1, Birgitte Karlsen Hagen 1, Henrikke Hauge Kjølholdt 1, Martine Knutsen, Karoline Fantoft, Eva Erdal Moen, Rikke Larsen Øyerhamn

Toppscorer Sola: Camilla Herrem, 10 mål.

Utvisninger: Tertnes 1×2 minutter. Sola 4×2 minutter