Fortsatt håp om avansement – Tertnes

Fortsatt håp om avansement

I det som er 2. kvalifiseringsrunde til Women’s EHF European League, ble det tap for Tertnesjentene, nærmere bestemt 28-26, mot HC Dunarea Braila. Dermed gikk første stikk til rumenerne.

Vi møtte et lag med store og sterke spillere og med en energisk og røff spillestil, ikke minst i forsvar. Selv om hjemmelaget var i tet gjennom hele kampen, følte vi hele tiden at dette var et oppgjør vi kunne vinne. Men med dårlig uttelling den første halvdelen av 2. omgang ble vi hengende for langt etter, og med tolv minutter igjen av kampen ledet hjemmelaget hele 26-17.

Men så startet Tertnesjentene opphentingen for alvor. Forsvaret hang godt sammen og gjorde det vanskelig for etterhvert slitne Dunarea-spillere. Og med ekstra hjelp fra de seks foran seg, kunne Eli Skogstrand lukke igjen bakerst. I angrep var Thea Stankiewicz skikkelig i støtet fra sin venstrebackposisjon, og endte til slutt opp med 8 baller i nettet bak Dunarea-keeperen. De andre fulgte etter, og det ble jobbet knallhardt for hver eneste ball. Også kjekt å se hvordan Martine Knutsen sto frem og tok ansvar i forsvar da hun fikk sin debut for Tertnes. I tillegg kunne hun notere seg for sin første Tertnes-scoring.

Selv om vi aldri rakk å komme opp på siden og forbi rumenerne før sluttsignalet lød på stillingen 28-26, klarte vi å skaffe oss et vesentlig bedre utgangspunkt for returoppgjøret, enn hva det så ut for etter halvspilt 2. omgang.

HC Dunarea Braila – Tertnes 28-26 (14-11)

2. kvalifiseringsrunde Women’s EHF European League, 1. kamp

Braila, Romania

Dommere: Vanja Antic og Jelena Jakovljevic

Utvisninger: 2 x 2 min Dunarea, 4 x 2 min Tertnes

Toppscorer: Thea Stankiewicz 8

Tertnes: Josefine Lien, Eli Smørgrav Skogstrand – Birgitte Karlsen Hagen 1, Thea Stankiewicz 8, Henrikke Hauge Kjølholdt 4, Martine Hellesø Knutsen 1, Linn Gossé 2, Madeleine Hilby 5, Thea Skarstein-Storeng 1, Eva Erdal Moen 1, Katarina Bjørnskau Berens, Rikke Larsen Øyerhamn, Kaja Horst Haugseng 2, Josefine Intelhus 1

Laget som vinner sammenlagt etter to kamper, avanserer til 3. og siste kvalifiseringsrunde. Det betyr at om vi vinner med 3 mål eller mer i morgen, er vi klare for 3. runde. Skulle vi vinne med 2 mål, har lagene lik målforskjell og da vil flest scorede bortemål bli avgjørende. Kampen i dag var bortekamp, mens i morgen er det vi som er «hjemmelag». Det blir dermed viktig å ikke slippe inn mer enn 25 mål. Tap, uavgjort, 1-målsseier eller 2-målsseier med færre bortemål, vil bety at vi ikke går videre.

Martine Knutsen for aller første gang i aksjon for Tertnes, og hun har all grunn til å være fornøyd med debuten.

Dobbelkamp på bortebane

At begge kampene spilles på bortebane er ikke nytt for Tertnes i europacup-sammenheng. Tidligere har det vært økonomi alene som har vært årsaken til «dobbelkampene», men denne gangen var det både av praktiske og økonomiske hensyn, samt en oppfatning om at det i disse coronatider var fornuftig å gjøre unna runden i løpet av én helg.

At hjemmelaget dermed får en fordel, er det ikke tvil om, men slik situasjonen er nå, uten tilskuere på idrettsarrangement i Romania, vil det trolig være en fordel for oss. Dessuten, blant annet utifra erfaringene vi gjorde oss i 2019 mht. nivået i Romania, var det også grunn til å tro at vi spillemessig kunne ha en god mulighet mot laget fra Braila som endte på 5. plass i den rumenske ligaen i fjor.

Håpet om avansement i morgen lever i høyeste grad fortsatt, og vi krysser fingrene for at Tertnesjentene tar styringen i kampen fra start og at det ender med seier, tilstrekkelig stor nok til en plass i 3. kvalifiseringsrunde i november.

Om beslutningen Tertnes tok om deltakelse i e-cupspill, og vurderingene gjort forut for beslutningen, kan en lese mer her.