Tre debutanter i cupkampen – Tertnes

Tre debutanter i cupkampen

Åttendelsfinalen mot Grane Arendal ble nærmest en transportetappe da Tertnes vant 35-20 i bortekampen søndag ettermiddag.

Tertnes tok styringen fra start, og det skulle gå 9 minutter før hjemmelaget fikk sin første scoring. Da hadde Tertnesjentene allerede scoret 7, og de fortsatte og dominere resten av omgangen, slik at stillingen ved pause var 7-19. Selv om hjemmelaget fikk slippe lettere til i 2. omgang, kunne Tertnes kontrollere kampen uten å ta ut det ytterste, noe som var viktig med tanke på opptakten til dette NM-oppgjøret.

Ingen av de fem spillerne med påvist covid-19 smitte var med, og i stedet ble laget supplert med spillere fra Tertnes Håndballs 2. divisjonslag. Gjennom den lange perioden etter sommeren der 2. divisjonsspillerne ikke fikk trene for fullt med eget lag, ble fem spillere fra Tertnes Håndball inkludert i Tertnes Håndball Elites treningsgruppe, og de har fortsatt å trene med elitelaget. Når da Tertnesjentene kom i en situasjon der en trengte flere spillere til kamp, ble 2. divisjonsspillerne Anniken Bjorøy, Vilde Brenne Solli og Ina Borlaug hentet inn. De tre debutantene fikk mulighet til å vise seg frem i kampen i Arendal, og de gjorde sine saker bra.

Nå venter Fana i kvartfinalen, og Tertnesjentene gleder seg til en ny naboduell i Fana Arena onsdag kl. 18:30. Vi håper på et nytt spennende oppgjør – for de som ikke får billetter til kampen, ses den på HandballTV.com.