Stor fremgang tross nytt tap – Tertnes

Stor fremgang tross nytt tap

Seiersvante Storhamar-spillere måtte virkelig slite for poengene mot Tertnes i kveld. Kampen, som for anledning var flyttet til Storhamars tidligere hjemmearena, Prestrudhallen, var svært jevnspilt og Tertnesjentene hadde virkelig fortjent poeng etter denne prestasjonen.

For bare 3 dager siden opplevde vi å tape med samme differanse på hjemmebane mot Molde (22-24), men selv om også dette oppgjøret ble jevnt mot slutten, lå vi 3-4 mål bak gjennom nesten hele kampen. Forsvarsspillet var solid, mens angrepsspillet haltet og var nølende.

Men mot Storhamar var det stor fremgang å spore i angrepsspillet. Riktignok blir det noen tekniske feil, og i kortere perioder av kampen, spesielt i starten av 2. omgang, lar vi hjemmelaget stresse oss ut av rytmen, og det kan se ut som at Storhamar har overtaket. Men vi klarer å kjempe oss inn i kampen igjen, og lagene veksler på å være ett mål foran.

Kampen avgjøres først i siste minutt. Med 50 sekunder igjen går Storhamar opp i 25-24 ledelse, men det er fortsatt god tid for oss å utligne. Dessverre misser vi i angrep, og med 6 sekunder igjen av kampen har Storhamar ballkontroll og tar timeout. Dermed får vi reprise på avslutningen fra kampen mot Molde: Vi gjør det eneste vi kan gjøre, nemlig å gå ut «mann-mot-mann», selv om det åpner opp forsvaret. Dette utnytter Storhamar og hjemmelaget setter sin siste scoring sekundet før sluttsignalet lyder. Dermed ender kampen 26-24 til Storhamar.

Thea Skarstein-Storeng blir kåret til vår beste spiller etter en meget god kamp på høyrebacken, og hun og Linn Gossé deler toppscorertittelen med 5 mål hver.

Det er selvsagt skuffende å tape denne kampen, for poeng på Hamar ville vært en stor oppmuntring etter alt vi har opplevd den siste måneden. Men istedet for å deppe over tapte poeng, skal vi glede oss over ytterligere fremgang, både i forsvar- og angrepsspill.

Vi erkjenner likevel at vi har havnet for langt bak i poenghøsten og målsetning om medalje har vi lagt til side. Nå konsentrerer vi oss om trening for å komme oss tilbake der vi var i september, i tillegg til fokus på de to siste kampene som gjenstår før mesterskapspausen starter (hhv. Rælingen borte 11. nov. og Aker hjemme 18. nov.). Vi har fortsatt tro på mange gode opplevelser utover vinteren, og vi skal vise at Tertnesjentene ikke gir seg!