Ikke EURO 2020 i Norge og hjemmekamp for (nesten) tomme tribuner – Tertnes

Ikke EURO 2020 i Norge og hjemmekamp for (nesten) tomme tribuner

Som for store deler av samfunnslivet forøvrig, får covid-19 situasjonen stadig større konsekvenser for norsk idrett.

Det ble mandag kjent at Norges Håndballforbund sier fra seg arrrangøransvaret for det kommende EM (EHF EURO 2020) for kvinner. Mesterskapet er planlagt til desember, og både Norge og Danmark skulle være arrangører. Men i lys av den vanskelige covid-19 situasjonen, og utfordringene mht. de norske karantenereglene, har NHF valgt å trekke seg som arrangør. Det jobbes nå for at Danmark skal kunne ta hele arrangementet alene, slik at mesterskapet kan gjennomføres i følge tidsplanen, og ikke avlyses.

I tillegg til EM i Norge, er også Intersport Cup, firenasjonersturneringen som skulle avvikles i Åsane Arena i november, avlyst. Dermed blir vår kamp mot Flint Tønsberg på førstkommende onsdag den siste topphåndballkampen som spilles i Åsane Arena i 2020.

Imidlertid vil kampen måtte spilles med bortimot tomme tribuner. De lokale restriksjonene i Bergen og omegn begrenser antall tillatte tilskuere til 20, noe som betyr at det ikke vil bli solgt billetter til kampen. De få tilskuerplassene vil bli fordelt blant sesongkortinnehavere og samarbeidspartnere, og innen tirsdag vil de heldige som er trukket ut til å få se kampen i hallen, få beskjed fra oss.

Alle andre vil kunne følge kampen på BA/Direktesport, og kampen starter kl. 18:30.

Som kjent har flere Tertnes-spillere pådratt seg langvarige skader de siste ukene. Vi må derfor utvide treningsgruppen med flere spillere fra samarbeidsklubbene Fyllingen og Tertnes Håndball (begge fra 2. divisjon), og den lange kamppausen som følger etter onsdagens kamp mot Flint, passer oss derfor godt.

Men først skal vi kjempe for to viktige poeng mot Flint, ett av tre lag som rykket opp fra 1. divisjon foran denne sesongen. I de siste kampene har det blitt klare tap mot Storhamar og Molde, men Flint har periodevis vist mye bra spill. Men nå er det på tide med en ny hjemmeseier i Åsane Arena, og vi krysser fingrene for at den kommer på onsdag!

Blant Tertnesjentene vil vi finne en debutant på onsdag. Maria Bergslien Gald, 18-årig venstrekant, er hentet inn fra Fyllingen. Etter at Linn Gossé ble skadet i kampen mot Rælingen, var Rikke Øyerhamn vår eneste venstrekant. Men med Maria på plass i spillergruppen vil Rikke kunne avlastes, og det vil bli spennende å se hva den talentfulle spilleren fra Dalen kan prestere på dette nivået. Maria har vært en del av 02/03-landslaget (u-jentene) som Tore Johannessen har ansvar for, og hun har 28 kamper med flagget på brystet. Vi ønsker Maria velkommen til Tertnes, og lykke til med eliteseriedebuten!

Foto: Fyllingen Håndball