Storseier over Byåsen – Tertnes

Storseier over Byåsen

Tertnesjentene tok en viktig seier da de onsdag kveld slo Byåsen hele 20-31 på bortebane. Byåsen er den eneste blant dagens toppklubber som har vært lenger i eliteserien enn Tertnes. Men mens en ofte har slitt mot trønderne, ble kveldens seier den største Tertnes har hatt mot Byåsen (med forbehold om at vi har korrekte kampresultat helt tilbake til 1992).

Etter at det var jevnt de første 7-8 minuttene, var det vi som tok føringen i kampen, og fra stillingen 3-4 ledet vi kampen gjennom.

Til pause ledet vi med 3 mål (12-15), deretter var det de første 7 minuttene av 2. omgang som ble avgjørende for kampen da vi scoret 4 ganger innen Byåsen reduserte til 13-19. Byåsen prøvde med flere ulike forsvarsformasjoner uten særlig suksess, mens vårt forsvarsspill var tett og kompakt og hindret Byåsen i å finne løsninger. Dermed fortsatte vi å dra i fra.

Nettopp forsvarsspillet og samspillet med målvaktene er noe av det Tore Johannessen trekker frem etter kampen:

-I dag var det fine tendenser i forsvarsspillet, og forsvaret jobbet godt sammen med målvaktene. Vi står tett sammen og gjør det vanskelig for Byåsen å slippe gjennom. Jeg er også veldig fornøyd med at vi får 6-7 mål raskt i starten på 2. omgang, og dermed har vi kontroll hele kampen ut. Det er mange som står frem og tar ansvar i dag.

Henrikke Kjølholdt blir kåret til vår beste spiller, og sammen med Madeleine Hilby blir de våre toppscorere med 7 mål hver.

Neste kamp for Tertesjentene kommer på førstkommende søndag, da vi møter Oppsal i ny bortekamp.