Forsterkede smitteverntiltak rammer toppidretten – Tertnes

Forsterkede smitteverntiltak rammer toppidretten

Regjeringen har innført forsterkede nasjonale tiltak som gjelder for Bergen og andre nærliggende kommuner fra søndag 7. februar klokken 18.00 til og med 14. februar.

Et av tiltakene er at det innføres full stopp i all idrett, både for voksne og barn. Og denne gangen inkluderer det også stopp i toppidretten. Det betyr at Tertnes mister minimum en uke med verdifull trening. Når det gjelder kampaktiviteten, er den foreløpig utsatt til etter 16. februar slik at Tertnesjentenes neste kamp etter planen er hjemme mot Rælingen søndag 21. februar. Men med den siste utviklingen er det å forvente at seriespillet vil bli ytterligere utsatt.

I følge Bergen kommunes webside tilsier smittetrykket i Bergen i seg selv ikke nye tiltak, men spredningen av de muterte variantene av koronaviruset er så pass alvorlig at det likevel innføres tiltak. De forsterkede tiltakene følger kapittel 5A i den nasjonale smittevernforskriften.