REMA 1000-ligaen avsluttes etter halvspilt serie – Tertnes

REMA 1000-ligaen avsluttes etter halvspilt serie

Forbundsstyret har nå besluttet at REMA 1000-ligaen og 1. divisjon (for begge kjønn) avvikles som enkel serie.

Forbundsstyret i Norges Håndballforbund har vedtatt at tabellen etter halvspilt serie skal legges til grunn for plasseringen i seriespillet for REMA 1000-ligaen og 1. divisjon (begge kjønn) for sesongen 2020/21.

Denne informasjonen ble delt med de tilsammen 48 klubbene i møter med NHF mandag ettermiddag.

For topphåndballen for kvinner gjelder følgende:

Ni kamper mangler for at alle lag har møtt hverandre én gang i REMA 1000-ligaen kvinner, mens to kamper mangler i 1. divisjon kvinner.

Når disse oppgjørene skal spilles, avhenger av hvor raskt myndighetene tillater en full gjenåpning av topphåndballen. Tidligste oppstart for det resterende seriespillet er uansett 9. mai. Enkeltkamper mellom lag tilhørende utenfor tiltakssone 5A kan bli vurdert spilt fra 25. april, dersom myndighetene åpner for kampavvikling.

Det er viktig å påpeke at alle kamper som er besluttet spilt, baserer seg på dagens situasjon, samt forventede lettelser, og at kampene kun lar seg gjennomføre om topphåndballen igjen får starte og trene som normalt fra 14. april. Kan den ikke det, må Forbundsstyret gjøre en ny beslutning basert på gjeldende restriksjoner etter 14. april.

Hva betyr gjeldende beslutning for Tertnes?

Tertnes er ett av to lag som har spilt én gang mot alle de 12 andre lagene, dvs. at Tertnes (og Oppsal) allerede er ferdig halvspilt. Seriespillet er dermed over for Tertnes, og 8-målsseieren mot Aker 14. januar ble REMA 1000-ligaens siste kamp for oss denne sesongen.

Når det gjelder et evt. sluttspill, er sannsynligheten for at Tertnes får delta i dette, dessverre ikke veldig stor. Årets modell for sluttspill er endret fra å inkludere lagene fra plass 1-8, til å bli et Final Four, der kun lagene på 1.-4. plass deltar og spiller mot hverandre i løpet av en helg. Med alle våre 12 kamper spilt, ligger vi pr i dag på en 4. plass. Imidlertid har Molde på plassen bak, fortsatt to kamper igjen. For at vi skal kunne beholde 4. plassen, må Molde tape begge kampene, dvs. mot Vipers og Fredrikstad. Vipers blir nok vanskelig, men vi tror at når Molde vet at de trenger kun ett poeng for å sikre seg sluttspillplass, vil de klare minst ett poeng mot Fredrikstad. Bakfra er det ingen som kan ta oss igjen, dermed forventer vi at Tertnesjentene ender på 5. plass.

Forøvrig gjelder følgende:

Seriespill

Lag nummer 1 etter halvspilt serie i REMA 1000-ligaen kvinner, kåres til seriemester. Ingen lag rykker direkte ned fra REMA 1000-ligaen kvinner, forutsatt at kvalifiseringen kan gjennomføres. Forbundsstyret vil vurdere opprykk og nedrykk på nytt dersom kvalifiseringsspill ikke lar seg gjennomføre.

Follo HK Damer blir stående som vinner av 1. divisjon kvinner som følge av deres topplassering etter halvspilt serie, og rykker med det opp til REMA 1000-ligaen. Ingen rykker ned fra 1. til 2. divisjon.

REMA 1000-ligaen kvinner blir avviklet med 14 lag sesongen 2021/2022, mens 1. divisjon kvinner vil bestå av 11 lag, dersom ingen opprykk fra 2. divisjon.

Kvalifisering

Lagene som etter halvspilt serie er rangert som nummer 11, 12 og 13 i REMA 1000-ligaen kvinner, møter henholdsvis lag nummer 4, 3 og 2 i 1. divisjon kvinner, til kvalifisering. Vinnerne av de tre kvalifiseringsduellene får plass i REMA 1000-ligaen sesongen 2021/22. Kvalifiseringen for kvinner har planlagt oppstart andre halvdel av mai.

Et begrenset sluttspill (fire lag mot normalt åtte lag) er tenkt gjennomført helgen 22.-24. mai.

Cupfinalen

Forbundsstyret håper å få gjennomført NM-finalen mellom Vipers og Sola innen sommerpausen. Tentativ spilledato er 15. mai.

Europacup

Høyeste rangerte europacupplass tildeles seriemester etter halvspilt serie. Nest høyest rangerte europacupplass tildeles sluttspillmester. Dersom sluttspillmester fra før er seriemester, vil sluttspillfinalist få nest høyest rangert europacupplass. Dersom sluttspill ikke lar seg gjennomføre, tildeles nest høyest rangerte europacupplass til lag nummer to i ligaen etter halvspilt serie.

Tredje høyest rangerte europacupplass tildeles norgesmester, eller finalist i NM-finalen dersom norgesmester er tildelt høyere rangert europacupplass. Dersom begge finalistene er tildelt høyere rangert europacupplass tildeles tredje rangerte europacupplass til høyest rangerte lag etter halvspilt serie i REMA 1000-ligaen som ikke allerede er tildelt europacupplass.