Fanny og Maria til EM – Tertnes

Fanny og Maria til EM

Uttaket for juniorlandslagets aktiviteter i sommer er annonsert, og trenerteamet, med Tore Johannessen i spissen, har funnet plass til to Tertnesjenter, nemlig Fanny Skindlo og Maria Bergslien Gald.

Fanny fra Arendal har ennå ikke vært på sin første trening i Bergen, men hun har signert for Tertnesjentene for kommende sesong, og vil slutte seg til laget etter sommeren. Maria er fortsatt Fyllingen-spiller, men har spilt og trent med Tertnes siden november i fjor, og hun rakk å score sine første eliteseriemål i Tertnes-drakten før seriespillet ble stoppet 19. januar.

Nå skal de begge være med på juniorlandslagets aktiviteter i sommer, mens Åsane-spiller Avril Mikkelsen Frei, som de siste månedene har trent med Tertnes, er uttatt som reserve.

Juniorlandslagets program er følgende:

  • Scandinavian Open (SOC) i Danmark 28. juni-6. juli.
  • EM i Slovenia 8.-18. juli
    • Her møter Norge Tsjekkia, Romania og Ungarn i puljespillet, der spesielt Ungarn regnes som en tøff motstander.

Dette blir jentenes første opptreden med juniorlandslaget etter at de tok steget opp fra ungdomslandslaget. Pga. covid-19 ble aktiviteten med sistnevnte lag redusert, og blant annet ble fjorårets mesterskap avlyst. Men Fanny står likevel oppført med 25 u-kamper og 41 mål, mens Maria har 28 u-kamper og 42 mål.

Selv om årets turnering og mesterskap ganske sikkert vil være preget av strenge smittevernstiltak og protokoller som skal følges, er det et godt tegn for idretten at aktiviteten tar seg opp igjen. Det gir oss tro på at kommende sesong og seriespill her hjemme får starte som planlagt, kanskje også med tilnærmet normale omstendigheter for publikum.

Vi ønsker Fanny, Maria og Tore lykke til med sommerens landslagsaktiviteter!