Til Serbia i europacupen – Tertnes

Til Serbia i europacupen

Trekningen for de første europacup-rundene er gjennomført, og det er klart at Tertnesjentene møter serbiske ZORK Jagodina. Vi starter med hjemmekamp, for så å spile returkamp i Serbia uken etter.

På tross av en vanskelig fjorårssesong, med mange avlyste og utsatte kamper pga. covid-19 situasjonen, lyktes det europeiske håndballforbundet (EHF) å få gjennomført alle e-cup turneringer. Som kjent deltok Tertnes i EHF Women European League, men røk ut i 2. kvalifiseringsrunde mot rumenske Dunarea Braila etter sammenlagttap med minst mulig margin, dvs. ett bortemål mindre scoret.

Tertnes deltar også i år i European League, og når vi nå er trukket mot ZORK Jagodina fra Serbia, er dette i 2. kvalifiseringsrunde. Pga. antall deltakende lag i årets turnering, er det ingen som spiller 1. kvalifiseringsrunde. Rundene spilles som dobbeltoppgjør, en kamp hjemme og en kamp borte, og kampene i 2. kval. runde skal avvikles i løpet av de to helgene 16.-17. oktober og 23.-24. oktober. Vinner sammenlagt kvalifiseres til 3. runde som spilles i november, og motstander for Tertnes vil isåfall bli tyske SG BBM Bietigheim. Med seier også i dette oppgjøret, vil laget være kvalifisert for gruppespillet som gjennomføres i løpet av 6 kamper i januar og februar 2022.

De andre deltakende lagene fra Norge har blitt trukket mot følgende motstandere:

  • Sola – Kuban (RUS)
  • Molde – Thüringer HC (GER)
  • Storhamar – har walkover til 3. kvalifiseringsrunde

ZORK Jagodina hører hjemme i Jagodina, en middels stor serbisk by ca. 14 mil fra Beograd. Klubben har deltatt i europacup i flere år, likevel har vi ikke så mye informasjon om dagens lag. Men det er ikke tvil om at vi kunne trukket en tøffere motstander, og innen oktober skal vi ha kartlagt det serbiske laget og være best mulig forberedt, med mål om avansement til 3. kvalifiseringsrunde.