Trekningen for de første europacup-rundene er gjennomført, og det er klart at Tertnesjentene møter serbiske ZORK Jagodina.

På tross av en vanskelig fjorårssesong, med mange avlyste og utsatte kamper pga. covid-19 situasjonen, lyktes det europeiske håndballforbundet (EHF) å få gjennomført alle e-cup turneringer. Som kjent deltok Tertnes i EHF Women European League, men røk ut i 2. kvalifiseringsrunde mot rumenske Dunarea Braila etter sammenlagttap med minst mulig margin, dvs. ett bortemål mindre.

Tertnes deltar også i år i European League, og når vi nå er trukket mot ZORK Jagodina fra Serbia, er dette i 2. kvalifiseringsrunde. Pga. antall deltakende lag i årets turnering, er det ingen som spiller 1. kvalifiseringsrunde. Rundene spilles som dobbeltoppgjør, en kamp hjemme og en kamp borte, og kampene i 2. kval. runde skal avvikles i løpet av de to helgene 16.-17. oktober og 23.-24. oktober. Vinner sammenlagt kvalifiseres til 3. runde som spilles i november, og motstander for Tertnes vil isåfall bli tyske SG BBM Bietigheim. Med seier også i dette oppgjøret, vil laget være kvalifisert for gruppespillet som gjennomføres i løpet av 6 kamper i januar og februar 2022.

De andre deltakende lagene fra Norge har blitt trukket mot følgende motstandere:

  • Sola – Kuban (RUS)
  • Molde – Thüringer HC (GER)
  • Storhamar – har walkover til 3. kvalifiseringsrunde

ZORK Jagodina er en klubb som har deltatt i europacup i flere år. Klubben hører hjemme i Jagodina, en middels stor serbisk by ca. 14 mil fra Beograd.

Saken vil bli oppdatert med reaksjoner på trekningen.