Lyspunkter tross 8-målstap – Tertnes

Lyspunkter tross 8-målstap

Det ble et klart 8-målstap for Tertnesjentene i kamp mot et sterkt Storhamar-lag mandag kveld.

Kampen mellom de to lagene starter jevnt, og de følger hverandre tett i første del av 1. omgang. Men da Tertnes-spillerne begynner å gjøre enkle, tekniske feil, lar ikke raske hamarsinger seg be to ganger. På få minutter drar Storhamar i fra, og lagene går til pause med 5-målsledelse til hjemmelaget.

Det kan synes som at Tertnes hadde en god pauseprat, for Tertnesjentene kommer godt i gang i 2. omgang. En holder følge med Storhamar, og ca. 10 minutter ut i omgangen er Storhamars forsprang kortet inn med 2 mål. Men istedet for å redusere ytterligere, blir det igjen flere tekniske feil på rad og Storhamar gis muligheten til å løpe fra og øke ledelsen. Hjemmelaget er på det meste oppe i en 10-målsledelse, men Tertnes klarer å korte innpå på slutten, og det ender til slutt 33-25 til Storhamar.

Det er ingen tvil om at Storhamar har et meget sterkt lag som vil kjempe helt i toppen denne sesongen. Men det er heller ingen tvil om at Tertnesjentene viser mye bra angrepsspill, og at det først og fremst er egne feil som gjør at Storhamar får dra i fra. I tillegg blir det litt for store åpninger i forsvar, og Storhamar, med lyntoget Anniken Obaidli i spissen, får mye rom og kan løpe gjennom gang på gang.

Madeleine Hilby styrer som vanlig angrepsspillet til Tertnes og igjen blir hun toppscorer for oss. Gledelig er det også med Maria Bergslien Gald som imponerer med 5 mål på 5 skudd da hun kommer innpå i 2. omgang.

Nå venter Stavanger IF for Tertnes i NM 3. runde på onsdag, deretter inviterer vi igjen til hjemmekamp i Åsane Arena når Sola kommer på besøk søndag kl. 20:30.

Storhamar – Tertnes 33-25 (17-12)

REMA 1000-ligaen kvinner, Boligpartner Arena

Tertnes: Eli Smørgrav Skogstrand, Josefine Gundersen Lien – Madeleine Hilby 8 (7 str.), Maria Bergslien Gald 5, Emma Holtet 4, Henrikke Hauge Kjølholdt 2, Thea Adelheid Skarstein-Storeng 2, Marthe Hatløy Walde 1, Eva Erdal Moen 1, Rikke Larsen Øyerhamn 1, Fanny Skindlo 1, Hermine Motzfeldt Auberg, Martine Hellesø Knutsen.

Toppscorer Storhamar: Anniken Obaidli 10

Utvisninger: Storhamar 6 x 2 min, Tertnes 3 x 2 min.