Tertnes Håndball Elite-Larvik, REMA 1000-ligaen Kvinner 2122 > Forhåndsomtale – Tertnes

Tertnes Håndball Elite-Larvik, REMA 1000-ligaen Kvinner 2122 > Forhåndsomtale

En gammel storhet på besøk

På onsdag kommer Larvik på besøk, og med over 30 titler i både norsk og europeisk håndball, er det en historisk klubb som besøker Åsane Arena.

Larvik har kanskje historien på sin side, men i nyere tid har Larvik hatt store problemer. Så langt denne sesongen har de tapt tre kamper, men i forrige runde slo de Flint-Tønsberg, noe som tok de opp på 8. plass på tabellen.

I fjor, før sesongen ble avbrutt, var de uten seier og lå sist på tabellen, og så ut til å måtte rykke ned før avbrytelsen reddet de.

Tertnes på sin side har startet sesongen veldig varierende. En meget spennende kamp mot medaljekandidat Sola i forrige hjemmekamp lover godt, mens i bortekampen mot Aker gikk omtrent alt galt. Tertnes ligger for øyeblikket på 9. plass, men med seier over Larvik kan blåtrøyene klatre til 7. plass.

Duellen: Madeleine Hilby vs Andrea Rønning

Andrea Rønning ble signert av Larvik foran årets sesong fra Fredrikstad, og har startet sesongen godt for vestfoldingene. Playmakeren har scoret 13 ganger i år, og er lagets mestscorende når man tar ser bort fra 7-meterne. På de to siste kampene mot Aker og Sola har Rønning scoret ni ganger, til tross for at Larvik har tapt begge kampene.

Madeleine Hilby har denne sesongen virkelig steppet opp og tatt ansvar for Tertnes sitt angrep, og med flere nøkkelspillere borte fra i fjor, har Hilby igjen vært bunnsolid fra både 7-meteren og som playmaker. Totalt har hun 23 scoringer i år, hvorav 13 er fra 7-meteren. Mot både Romerike Ravens og Storhamar ble hun kåret til Tertnes sin beste spiller.

Begge spillerne har scoret mye denne sesongen, men den virkelige styrken til de to spillerne er playmakerspillet. Begge spiller midtback og styrer laget sitt i angrep. Med et godt blikk for hvilke trekk som skal spilles i angrep, åpner de ofte opp motstanderens forsvar, noe som kan føre til en målrik kamp dersom forsvaret ikke har fullt fokus.

Kampstart på onsdag er kl. 18:00, og billetter til kampen får du kjøpt i appen eller her: https://tertnes.woow.no/#!/home