Dobbel håndballmoro i Åsane Arena – Tertnes

Dobbel håndballmoro i Åsane Arena

På søndag byr Bergen opp til håndballfest. Først skal Tertnesjentene ta imot Flint Tønsberg som jakter sin andre seier på rad, og like etterpå skal Bergen Håndball jakte sin første seier for sesongen mot Bækkelaget.

Flint Tønsberg er forventet å kjempe på nedre halvdel av tabellen i år, og så langt har det vært tøft for det gjennombruddsterke laget. Det var en sterk seier over Byåsen i første kamp, men siden har det blitt tre strake tap, og laget ligger for tiden på 12. plass med to poeng.

I forrige seriekamp mot Larvik ble det en vanskelig start for Tertnesjentene, før flytsonen offensivt kom tilbake og Tertnes dro i land en viktig seier. En seier mot Flint vil gjøre at Tertnes enda henger med i kampen om øvre halvdel av tabellen.

Duellen

Eva Erdal Moen vs Kristiane Stormoen

Kristiane Stormoen er blitt 27 år gammel, og skulle egentlig legge opp da hun forlot Storhamar etter fjorårssesongen. I stedet har hun nå returnert hjem til Flint og er med på å sørge for at Flint får enda mer duellstyrke defensivt, og samtidig tilfører et ungt Flint-lag mye rutine.

Eva Erdal Moen har virkelig vokst som spiller de siste par sesongene. 21-åringen har gitt fra seg mye juling i forsvar, men har denne sesongen også begynt å få mer ansvar framover på banen, og har allerede scoret mer denne sesongen enn hun gjorde i fjor (13 i år, 7 i fjor).

Både Erdal Moen og Stormoen er spillere som er viktig defensivt om laget skal vinne kampen, og dersom de matches opp mot hverandre kan det fort bli en fysisk krig å holde øynene på gjennom kampen. Selv om Erdal Moen er “bare” 21 år, har hun fått 2 sesonger med erfaring fra REMA 1000-ligaen, og vet godt hva hun gjør på banen. Samtidig vil det å møte rutinen til Stormoen være en utfordring for alle backer i ligaen.

Til søndagens to kamper selges felles billett, og den kjøper du i appen vår. Du kan også kjøpe den på: https://tertnes.woow.no/#!/match/detail/493