Landslagsrekruttene viste vei da Tertnes slo Flint – Tertnes

Landslagsrekruttene viste vei da Tertnes slo Flint

Tertnes viste ingen nåde mot Flint Tønsberg fra start av, og ledet med syv mål til pause. Til slutt vant Tertnes 31-20.

– Vi fikk jo en veldig fin start, og det er greit vi leder 5-0, men det jeg er mest fornøyd er måten vi ser ut på. Jentene er veldig taktiske smarte i starten av kampen, sier trener Tore Johannessen.

Krysser fingrene for det beste

Allerede fra start var det liten tvil om at Tertnes skulle vinne. Eli Smørgrav Skogstrand stengte buret og det tok 6,5 minutter før Flint Tønsberg fikk ballen i mål. Til pause hadde Skogstrand en redningsprosent på 33%, Emma Holtet hadde scoret syv mål, og Tertnes ledet 17-10. Både Holtet, Skogstrand og Rikke Øyerhamn skal med rekruttlandslaget senere i måneden. i tillegg er Henrikke Kjølholdt tatt ut som reserve.

– Det er stas å få så mye bra innspill, for en linjespiller scorer jo ikke uten de. Når jeg får så bra innspill så har jeg én jobb, det er å sette den i mål, smiler Emma Holtet.

Mot slutten av omgangen gikk Thea Skarstein-Storeng ned for telling med en hodeskade. Heldigvis var det ikke så alvorlig som først fryktet, men hun vil likevel få god oppfølging.

Andre omgang skrur Tertnes nærmest av angrepet i starten, men samtidig er forsvarsspillet bunnsolid. Utover i omgangen våkner derimot Tertnes og vinner til slutt 31-20. Mens første omgangen bydde på Holtet-show, vartet Henrikke Kjølholdt opp med show i andre omgang og endte til slutt opp med åtte mål. Banens beste ble Emma Holtet med sine åtte scoringer.

– Det var deilig, alt klaffer egentlig i dag for meg, sier Kjølholdt etter kampen.

Ny hjemmekamp 17. oktober

Nå skal Tertnes ut mot tabellnabo Fredrikstad på bortebane neste gang før vi igjen skal få gleden av europeiske eventyr. Tertnes skal først spille hjemme mot serbiske ZORK Jagodina søndag 17. oktober, deretter er det returoppgjør i Serbia 23. oktober. Neste kamp REMA 1000-ligakamp i Åsane Arena 20. oktober mot Oppsal i det som blir en hektisk periode for Tertnes-jentene.

– Foreløpig vet vi lite om Jagodina, men det nøster vi opp i før vi kommer så langt, sier Johannessen før han legger til:

– Fra 13.oktober og utover har vi to kamper i uken, og en reise til Serbia, så det må vi være klare for.

Tertnes – Flint Tønsberg 31 – 20 (17-10)

Åsane Arena. 676 tilskuere. Dommere: Veronica Essajee, Camilla Marie Lervik Olsen.

Tertnes: Eli Skogstrand 1 – Henrikke Kjølholdt 8, Emma Holtet 8, Martine Knutsen 6, Madeleine Hilby 3 (3 str.), Hermine Auberg 2, Rikke Øyerhamn 2, Fanny Skindlo 1, Marie Liljegren, Thea Skarstein-Storeng, Eva Erdal Moen.

Toppscorer Flint: Celina Vatne 5.

Utvisninger: Tertnes 2×2 min, Flint 2×2 min.