Serbisk topplag på besøk når europacup-eventyret starter – Tertnes

Serbisk topplag på besøk når europacup-eventyret starter

Etter et tap borte mot Fredrikstad, er Tertnesjentene igjen klare for kamp i Åsane Arena når det serbiske laget ZORK Jagodina kommer på besøk på søndag.

Jagodina er et lag de fleste nordmenn kanskje ikke kjenner så godt til, men det serbiske laget har startet denne sesongen sterkt, og står etter fem kamper med fire seire og en uavgjort, noe som gjør at de leder den serbiske ligaen. Laget består for det meste av serbiske og montenegrinske spillere. Jagodina har også vunnet den serbiske serien de fire siste sesongene på rad. 

Nåværende landslagsspiller for Serbia, Dijana Radojevic har vokst opp i klubben, men spiller nå i rumensk håndball.

Tertnes har denne sesongen slitt på bortebane med tap for blant annet Fredrikstad nå i midtuken, men på hjemmebane har de levert flere sterke prestasjoner, med å gi Sola kamp inn til døren, samt den solide seieren over Flint Tønsberg i forrige hjemmekamp.

Duellen:
Burvokterne Eli Smørgrav Skogstrand v Dragana Petkovska

Den makedonske keeperen Dragana Petkovska er en av klubbens mest rutinerte spillere, og med en fortid i storklubben Vardar, samt danske Silkeborg, har 25-åringen mye rutine på skuldrene. Den makedonske landslagskeeperen vokter stengene i ligaens klart beste offensive lag, men samtidig har klubben også hatt stor nytte av keeperen som gang på gang viser at hun holder et høyt nivå og sørger for at laget også har sluppet inn minst mål denne sesongen. Samtidig er også Petkovska fast på det makedonske landslaget som tidligere i år misset ut på VM 2022 etter å ha tapt mot Romania i playoff.

Eli Smørgrav Skogstrand er kanskje ikke den mest rutinerte keeperen, men de siste årene har hun skutt oppover i renommé i norsk håndball. Nylig skulle hun være med på rekruttlandslaget, men sykdom holdt hun utenfor. Mot Fredrikstad i midtuken var hun tilbake og nivået var absolutt til stede når hun reddet tre straffer og hadde åtte redninger i kampen.

Billetter til kampene får du kjøpt i appen vår, Tertnes Håndball, eller her.