Tabellnaboer møtes i midtuken – Tertnes

Tabellnaboer møtes i midtuken

Med en sterk seier i europacupen friskt i minne, er Åsane Arena igjen dekket for show når Oppsal kommer på besøk i midtuken

Billetter til kampene får du i appen vår, eller her

Oppsal hadde det tungt forrige sesong, og mange tippet Oslo-klubben til å få det tungt også denne sesongen. Men gjengen fra Oslo Øst har gjort det greit i sesongåpningen og med seier over Larvik og den kontroversielle seieren mot Romerike Ravens (red. anm. Oppsal gjorde et regelstridig innbytte, og Ravens la inn en protest som først ble godtatt, før anken til Oppsal gikk gjennom og Oppsal beholdt poengene), så ligger Oppsal med fire poeng på en niendeplass, rett bak Tertnes.

Til tross for at Oppsal er rett bak Tertnes på tabellen, virker det som at Tertnes har fått litt mer formen tilbake igjen, ihvertfall hjemme i Åsane Arena. Tre strake seire på hjemmebane, inkludert den imponerende defensive kampen mot det serbiske storlaget ZORK Jagodina, har gjort at Tertnes ser ut til å ha funnet flyten igjen, og kan på nytt begynne å se oppover på tabellen.

Duellen:
Lynvingene
Henrikke Kjølholdt v Amalie Haug

Den raske vingen Amalie Haug har de siste par sesongene blitt en nøkkelspiller på Oppsal. Oppsal har fått opp flere av de som var med å vinne junior-NM i 2017, og i 2020-sesongen etablerte Haug seg fast på A-laget til Oppsal. Så langt denne sesongen har hun spilt samtlige kamper, og står med 19 mål. 

Henrikke Hauge Kjølholdt har denne sesongen tatt enorme steg og har blitt en viktig spiller i Tertnes sitt offensive spill. Så langt ligger hun kun bak Madeleine Hilby på scoringslisten i Tertnes, men er den med flest spillemål. Totalt har hun 33 mål, 24 av de i spill og 9 på syvmetere.

Både Kjølholdt og Haug byr på mye fart og grasiøse innhopp, og samtidig er begge unge talenter som kommer til å være viktige for sine klubber både i år og i framtiden. Hvem som går seirende ut av den fartsfylte duellen, ser du i Åsane Arena på onsdag klokken 18:00.