Flyr videre i Europa – Tertnes

Flyr videre i Europa

Tertnesjentene feide all tvil til side, og vant klart på bortebane mot serbiske ZORK Jagodina

Utgangspunktet for returoppgjøret i Jagodina lørdag kveld var at Tertnes hadde 3 måls forsprang etter seier 29-26 i Åsane Arena sist søndag. Hjemmelaget, som er fire ganger serbisk mester, hadde imidlertid stor tro på at dette var mulig å ta igjen, og startet kampen med høy selvtillit. Imidlertid var det kun på stillingen 1-0 og 2-0 at serberne var i føringen, og da Tertnes ved scoring av Emma overtok ledelsen i 11. minutt, så de seg aldri tilbake og hadde full kontroll i kampen ut.

Tore Johannessen oppsummerer:

– Dette var utvilsomt vår beste forsvarskamp i år. Vi står godt sammen og det gjøres taktisk gode vurderinger mot ulike spillertyper. Dessuten er det god samhandling mellom forsvar og målvakter. Dette gjør at vi styrer kampen allerede fra 10-12 minutter av 1. omgang, og vinner til slutt komfortabelt 24-16.

Dette betyr sammenlagtseier 53-42, og Tertnesjentene har avansert til 3. kvalifiseringsrunde i Women’s EHF European League.

KAMPFAKTA

ZORK Jagodina (Serbia) – Tertnes 16-24 (6-12), sammenlagt 42-53

Sportska hala JASSA, 1200 tilskuere

Mål Tertnes: Henrikke Hauge Kjølholdt 6, Fanny Skindlo 5, Maria Bergslien Gald 4, Emma Holtet 3, Martine Hellesø Knutsen 2, Rikke Larsen Øyerhamn 2, Karoline Fantoft 1, Madeleine Hilby 1.

Toppscorere Zork Jagodina: Srna Sukur og Katarina Radovic 4.

Utvisninger: Zork Jagodina 1 x 2 min., Tertnes 3 x 2 min.

Hva nå?

Motstander i den 3. og siste kvalifiseringsrunden er allerede trukket, og det er avgjort at vi skal møte det tyske storlaget SG BBM Bietigheim. Første kamp blir på bortebane enten 13. eller 14 november, mens returoppgjøret spilles i Åsane Arena søndag 21. november. Laget som går seirende ut av denne runden, vil være kvalifisert for gruppespillet som starter i januar.