Tertnes ute av cupen – Tertnes

Tertnes ute av cupen

Kvartfinalen i cupen ble aldri som Tertnes håpet på, og Aker tok tidlig kommandoen i kampen.

De første tolv minuttene er det mye som ikke går veien, og trener Tore Johannessen må ta timeout på stillingen 3-8. Etter timeouten blir det langt bedre defensivt for Tertnes, men offensivt sliter de. Til pause ledet Aker med 13-7 i en ganske brutalt dårlig omgang offensivt.

– Vi er ikke med fra start i dag. Vi bommer på gode sjanser, og slipper de alt for lett til. Jeg synes vi klarer å rette det litt opp igjen rundt midten av første omgang. Men jeg tror vi har fem 100% sjanser som vi skal sette, sier Tore Johannessen.

Nesten opphenting igjen

I forrige hjemmekamp klarte nesten Tertnes å ta igjen Oppsal, men det ble bare nesten. Også denne gangen satte Tertnes i gang opphenting, og laget fikk virkelig blod på tann midtveis i andre omgang. Med åtte minutter igjen av kampen er ledelsen kuttet ned til kun ett mål, men dessverre våkner Aker akkurat tidsnok, og klarer å dra i land seieren 27-23. Dermed er Tertnes ute av cupen.

– Vi får satt mer fart i kontringsspillet, og da kommer vi inn igjen i kampen. Men med tre minutter igjen å spille, ligger vi igjen bak med tre, og da går luften litt ut av oss, sier Tore Johannessen.

Veien videre for Tertnes

For Tertnesjentene er det nå fullt fokus på ligaen, og allerede søndag er det bortekamp mot Follo. Laget ligger sist på tabellen med null poeng så langt.

– Det er en kamp vi skal vinne. Vi må skjerpe oss inn mot det, for jeg synes vi tross alt har vist mye bra spill den siste tiden.

KAMPFAKTA

Tertnes – Aker 23-27 (7-13)

NM kvartfinale. Åsane Arena. Dommere: Christoffer Fjeldskår og Tim-Nicolai Fjellvang

Tertnes: Eli Skogstrand, Josefine Gundersen Lien – Madeleine Hilby 6, Emma Holtet 4, Rikke Larsen Øyerhamn 4, Henrikke Hauge Kjølholdt 3, Martine Hellesø Knutsen 3, Eva Erdal Moen 2, Hermine Motzfeldt Auberg 1, Marie Liljegren, Karoline Fantoft, Thea Skarstein-Storeng, Fanny Skindlo, Maria Gald

Toppscorer Aker: Janne Eklo, 8 mål

Utvisninger: Tertnes 2 x 2 minutter. Aker ingen utvisninger.