Byduell når Tertnes møter Byåsen – Tertnes

Byduell når Tertnes møter Byåsen

Tertnes har kommet skeivt ut av startblokkene denne sesongen, noe som også må kunne sies om søndagens motstander Byåsen.

Etter forrige helgs seier over Follo har Tertnes igjen klatret inn i topp åtte, mens Byåsen, etter uavgjort mot Larvik, ligger på en 11. plass, og har nå kun ett poeng ned til nedrykksplassene.

Tertnes har vært ujevn denne sesongen, men har flere ganger vist lovende takter og tegn til at laget hører hjemme blant topp åtte. Med flere nye komponenter inn før sesongen, kunne en stille spørsmålstegn ved lagets kapasitet denne sesongen. Likevel er kanskje Byåsen og Tertnes to av de lagene som har skuffet i forhold til det mange spådde på forhånd. Uansett vil det bli mye vakker håndball når de to storhetene møter hverandre i nok et spennende Bergen vs Trondheim-oppgjør.

Duellen: Fanny Skindlo vs Ida Alstad

Fanny Skindlo kom fra 1. divisjonsklubben Grane Arendal foran årets sesong, og 19-åringen har tatt store steg som midtback. Madeleine Hilby er klubbens klare førstevalg på posisjonen, men når hun hviles er det ingen tvil om at den unge backen er mer enn kapabel til å ta rollen. I tillegg har Skindlo kvaliteter som gjør at hun kan brukes på alle bakspillerposisjoner.

Den legendariske backen Ida Alstad har for det meste vært å finne på venstreback denne sesongen, og der har hun gjort det bra for trønderne. I sin nittende sesong for Byåsen er hun igjen toppscorer for laget som fortsatt venter på at midtbacken Julie Bøe Jacobsen skal komme tilbake fra skade. Med to VM gull, to EM gull, ett OL gull og flere nasjonale titler i Europa, har Alstad all den erfaringen som skal til for å kunne gi både Tertnes-forsvaret og -angrepet utfordringer.

Det er naturligvis to ganske ulike spillere med tanke på rutine og renommé. Likevel er Skindlo ingen spiller å kimse av, playmaker-egenskapene hennes er imponerende og hun har allerede vist at hun med letthet kan åpne motstandernes forsvar. Det samme kan Ida Alstad, og hun må bære Byåsen-laget i angrep ved hjelp av rutine og sine egenskaper som playmaker.

Billetter til søndagens kamp er tilgjengelig i appen vår (Tertnes Håndball), samt på https://tertnes.woow.no/#!/home. Får du ikke sett kampen live i hallen, kan den følges på BA/Direktesport.