Tertnesjentene på Akvariet – Tertnes

Tertnesjentene på Akvariet

Har du noen gang lurt på hvorfor Tertnesjentene har pingvinene Tertus og Tertine som maskoter? Her er svaret:

Da klubben for flere sesonger tilbake ønsket å anskaffe maskoter, brukte vi tid på å finne noe som hadde tilknytning og betydning for Bergen. Vi ønsket noe maritimt, og når valget falt på pingviner, var det fordi Akvariet med sine pingviner, er og har vært lenge, et av de viktigste landemerkene i Bergen.

Dermed ble Tertus og Tertine «født», og navnene fikk de ifm. en konkurranse på klubbens facebookside. Men først i høst fikk Tertus og Tertine møte sine artsfrender, da Tertnesjentene tok turen for å hilse på Akvariets superstjerner. Pingvinene i Akvariet er av typen bøylepingviner, og er den tredje største pingvinen som finnes.

Besøkende ved Akvariet må normalt nøye seg med å beskue pingvinene fra utenfor innhegningen, men markedssjef ved Akvariet, Veline Høyland, ordnet det sånn at vi fikk komme helt inn til dammen, slik at vi kunne få ta bilder tett innpå pingvinene. Vi fikk klar instruks om at vi ikke skulle ta på eller gå bort til de, men pingviner er nysgjerrige og sosiale fugler, og da vi kom inn til dammen, kom de opp på land i flokk for å kikke og hilse på oss.

Det ble helt klart en photoshoot som både fotograf John Vint og Tertnesjentene sent vil glemme, og nå trenger ingen lenger lure på hvorfor Tertnesjentene har pingviner som maskoter. 🐧🐧

Forøvrig anbefaler vi å ta turen til Akvariet, som i høyeste grad er verdt et besøk også i vinterhalvåret.