Kampen ingen ville tape – Tertnes

Kampen ingen ville tape

Semifinalen ble en thriller vi sent glemmer, og det måtte 4 ekstraomganger til før juniorjentene endelig kunne juble for seier og avansement til NM-finale. Og publikum fikk virkelig valuta for pengene!

Tertnesjentene, som for anledningen er et sammensatt lag med spillere fra Tertnes, Fyllingen og Åsane, kom litt tregt i gang, og det var bortelaget Fredrikstad BK som var i føringen 2-4 etter 10 minutter spilt. Men så tok Tertnes kommandoen og dro etterhvert fra i andre del av omgangen. Dermed var stillingen 14-8 til hjemmelaget ved pause.

Men den tilsynelatende komfortable ledelsen skulle ikke vare lenge. For når lagene kommer på banen igjen etter hvilen, spiser Fredrikstad BK seg sakte, men sikkert innpå Tertnesjentene, og ved halvspilt 2. omgang, står lagene igjen likt. Deretter og ut ordinær tid, skifter lagene på å være ett mål foran, og selv om Tertnes noen få ganger er oppe i 2-målsledelse, tar det ikke lang tid før FBK igjen er ajour.

Dermed står det likt, 28-28, etter full tid, og kampen går til ekstraomganger. Ikke uventet er det fortsatt jevnt, men når Tertnes går opp i 2-målsledelse 45 sekunder før full tid i andre ekstraomgang, tror nok mange at kampen er avgjort.

Men Fredrikstad, med medbrakt heiagjeng på tribunen, gir seg ikke, og de klarer å score to ganger i det siste halvminuttet av omgangen. Dermed blir det to nye ekstraomganger. Men denne gangen er det ikke tvil: Dette skal og vil jentene våre vinne, og når Fredrikstad både bommer og blir idømt teknisk feil i det siste minuttet, griper vi muligheten og vinner til slutt thrilleren 37-34.

Toppscorer i kampen blir Henriette Espetvedt Eggen med 14 mål, og hun blir også kåret til banens beste.

Dermed kan vi etter en litt tung periode med seniorlaget, glede oss over suksess med juniorjentene, som nå får oppleve å spille cupfinale i Oslo Spektrum. Den spilles 29. desember, og vi møter enten Oppsal eller Aker, som spiller semifinale 30. november. Samme dag og sted spilles også guttenes juniorfinale, samt begge seniorfinalene.

Tertnes Håndball Elite – Fredrikstad Ballklubb 37-34 (26-26, 28-28 og 37-34)

Åsane Arena

Målscorere Tertnes: Henriette Espetvedt Eggen 14, Avril Mikkelsen Frei 7 (4 straffer), Henrikke Kjølholdt 5 (1 straffe), Marthe Walde 4, Martine Knutsen 3, Fanny Skindlo 2, Maria Gald 1, Emilie Fauske Helland 1

Toppscorer Fredrikstad: Frida Brandbu Andersen 11

Utvisninger: Tertnes 1*2 min og Fredrikstad 4*2 min.