Møter storlag søndag – Tertnes

Møter storlag søndag

Tertnesjentene spiller i helgen første kamp i 3. kvalifiseringsrunde til European League. Og det er ikke noe «smålag» som står på motsatt banehalvdel i kampen på søndag.

SG BBM Bietigheim har vært med å dominere tysk kvinnehåndball de senere årene, og de har deltatt i Champions League i flere sesonger. Så sent som i mars i år spilte tyskerne playoff til CL-kvartfinalen, og tapte 32-28 i den siste kampen mot det ungarske storlaget Györ.

Det blir med andre ord litt å bryne seg på for de unge Tertnesjentene. Til denne sesongens European League ble det tyske mesterlaget direkte seedet til 3. kvalifiseringsrunde, og har derfor ikke spilt europacup tidligere i høst. Men i den tyske 1. Bundesliga er de så langt ubeseiret etter 8 kamper, og har fått en svært god start på sesongen.

Og med det stjernegalleriet klubben rår over, tror vi at SG BBM ikke bare er favoritt i de to kampene mot Tertnes, men også er en av klubbene som kan gå langt i denne sesongens European League.

SG BBM har forsterket laget på flere områder i år, og laget består av landslagsspillere fra mange nasjoner, spillere som regnes blant de beste i Europa. Hør bare:

  • Kelly Dulffer – bakspiller fra Nederland
  • Inger Smits – bakspiller fra Nederland
  • Danick Snelder – linjespiller og landslagskaptein fra Nederland
  • Stine Jørgensen – bakspiller fra Danmark
  • Trine Østergaard – kantspiller fra Danmark
  • Veronika Malá – kantspiller fra Tsjekkia
  • Melinda Szikora – målvakt fra Ungarn
  • Gabriela Moreschi – målvakt fra Brasil (tidligere spilt for Larvik og Flint)

Lagets tyske spillere er heller ikke uten meritter, og blant annet Xenia Smits, Luisa Schulze og Jenny Behrend er, eller har vært, viktige spillere på det tyske landslaget. Så med denne samlingen av stjernespillere, må oppgaven for Tertnes sies å være formidabel. Men å spille slike kamper er likevel veldig lærerikt, og for Tertnesjentene er det bare å senke skuldrene og glede seg!

Kampen på søndag spilles kl. 16:00 i MPH Arena i Ludwigsburg (40 km fra Stuttgart), og den kan følges på ehfTV (gratis streamingtjeneste som krever registrering).

Returoppgjøret spilles i Åsane Arena søndag 21. november kl. 18:00, og da får vårt hjemlige publikum mulighet til å oppleve topplaget på nært hold.