Tertnesjentene fortsatt nyttårsfeiringen – Tertnes

Tertnesjentene fortsatt nyttårsfeiringen

Da Tertnesjentene gikk på banen mot Molde i årets første kamp, var de klare på å de ville vise at de kan så mye mer enn det de har vist i høst. Og jammen slo de ikke til med en skikkelig lagseier!

For etter en litt tung høst, var det godt å få frem godfølelsen allerede i første kamp etter den lange pausen. Men det var Molde som tok initiativet først i kampen. Likevel klarte Tertnesjentene å henge med, og det ble etterhvert en jevn omgang, riktignok med Molde ett eller to mål foran. Resultatet til pause var 12-13 til Molde.

Også starten på 2. omgang blir jevnspilt, men en aner fort at Tertnes tar mer grep om kampen. Likevel bølger det frem og tilbake de første minuttene. Men når Tertnes går opp i 17-16 i 7. minutt, er det Tertnes som styrer oppgjøret derifra og ut. Med vel 10 minutter igjen av kampen leder blåtrøyene 27-18, og kampen er i realiteten avgjort. Og selv om Molde klarer å redusere differansen noe de siste minuttene, ender kampen med en komfortabel 6-målsseier (30-24).

Det er flere Tertnes-spillere som står frem i kampen, men en kan ikke unngå å nevne 18-årige Avril Mikkelsen Frei. Avril spiller til vanlig 2. divisjonshåndball med Åsane, og selv om hun gjennom samarbeidsavtalen mellom Tertnes og Åsane har vært med i kamper tidligere, var dette hennes definitive gjennombrudd for Tertnes i REMA 1000-ligaen. Hun ble da også fortjent kåret til banens beste spiller. Med skader på flere Tertnes-spillere, var forøvrig også en annen Åsane-spiller, Emilie Fauske Helland, med i troppen.

Madeleine Hilby ble kampens toppscorer med 7 mål, og ble en viktig bidragsyter til seieren ved å sette alle Tertnes-straffene i mål.

Med denne seieren klatrer Tertnesjentene på tabellen, og etter at alle lag nå har spilt 12 kamper, ligger Tertnes på 9. plass med 10 poeng.

Tertnes-Molde 30-24 (12-13)

REMA 1000-ligaen. Åsane Arena, 50 tilskuere. Dommere: Andreas Daviknes Borge og Magnus Muri Nygren.

Tertnes: Eli Skogstrand, Josefine Gundersen Lien – Madeleine Hilby 7 mål, Eva Erdal Moen 5, Rikke Larsen Øyerhamn 5, Henrikke Hauge Kjølholdt 4, Martine Hellesø Knutsen 4, Avril Mikkelsen Frei 3, Marie Blænes Liljegren 2, Marthe Hatløy Walde, Karoline Fantoft, Emma Holtet, Maria Bergslien Gald, Emilie Fauske Helland

Toppscorer Molde: Thale Rushfeldt Deila og Synne Fossheim, 5 mål

Utvisninger: Tertnes 1×2 minutter, Molde 3×2 minutter