Tok stjernene på sengen – Tertnes

Tok stjernene på sengen

Det ble bare nesten for Tertnesjentene mot Vipers onsdag kveld. Men med en 1. omgang der Tertnes styrte spillet, var nok Vipers mer rystet enn noen hadde trodd var mulig på forhånd.

Utgangspunktet for Tertnes var ikke det beste foran denne kampen. I tillegg til spillerne vi allerede har på skadelisten (Linn Gossé, Birgitte Karlsen Hagen, Hermine Auberg og Fanny Skindlo), var både Thea Skarstein-Storeng, Henrikke Kjølholdt og Martine Knutsen ute med sykdom. De to siste måtte kaste inn håndkle så seint som onsdag morgen, og «lånespillerne» Frida Aasekjær Wilkensen fra Fyllingen og Emilie Fauske Helland fra Åsane, ble hentet inn bare timer før flyavgang. Heller ikke Marie Liljegren var tilgjengelig for kamp, så med andre ord var laget enda mer amputert enn vanlig. Forøvrig hadde spillertroppen som stilte i Aquarama til denne kampen, en gjennomsnittsalder på under 19 år.

Men den respekten som Tertnesjentene måtte ha for de langt mer meritterte Vipers-spillerne, hadde de lagt igjen hjemme. For eliteseriedebutantene ble kampen en stor opplevelse, og Frida Wilkensen beskriver det slik:

– Det var utrolig stas å få spille for Tertnes i dag, og spesielt mot Vipers med mange av verdens beste spillere. Jeg var litt nervøs før kamp, men det var i det dommeren blåste kampen i gang at det traff meg at jeg faktisk skulle spille eliteseriekamp mot Vipers i dag. Men etterhvert som kampen kom i gang og vi klarte oss fint, klarte jeg å senke skuldrene.

– Jeg prøvde å gjøre mitt beste og fokuserte på det jeg er god på, og at det ble en scoring på Katrine Lunde, var ekstra stas, forteller Frida.

Også Emilie Helland fikk brynt seg på Vipers-spillerne. Hun fikk gitt skikkelig med juling som forsvarsspiller, og gjorde en veldig god kamp i sin debut i REMA 1000-ligaen.

1.omgangen ble en nær perfekt utført omgang for Tertnes. Målet var å dra ned tempoet i kampen, være tålmodige i angrep og disiplinerte i forsvar, noe laget lyktes godt med de første 30 minuttene. Starten på 2. omgang var heller ikke dårlig, men med flere utvisninger på kort tid, noen etter vår mening ufortjent, overtok Vipers styringen i kampen. Da ble det for tøft for Tertnesjentene å holde følge, og det endte til slutt med tap 30-24.

Det viktigste nå er å ta med seg selvtillit etter en god prestasjon, for allerede søndag har Tertnesjentene en ny tøff bortekamp. Denne gangen er tabellnabo Romerike Ravens motstander, et lag vi vant greit mot i åpningskampen i september, men som siden har tatt flere steg prestasjonsmessig. Blant annet overrasket de alle da de i november tok en sterk borteseier mot Storhamar. Kampen spilles i Skedsmohallen søndag kl. 17:00 og kan som vanlig følges på BA/Direktesport.

Vipers – Tertnes 30-24 (13-16)

REMA 1000-ligaen kvinner. Aquarama. Dommere: Jovana Dasic og Charlotte Husomanovic.

Tertnes: Josefine Gundersen Lien, Eli Smørgrav Skogstrand – Eva Erdal Moen 6, Avril Mikkelsen Frei 5, Madeleine Hilby 5 (3 str.), Rikke Larsen Øyerhamn 3, Emma Holtet 2, Marthe Hatløy Walde 1, Maria Bergslien Gald 1, Frida Aasekjær Wilkensen 1, Karoline Fantoft, Emilie Fauske Helland.

Toppscorer Vipers: Markèta Jerabkova 9 (4).

Utvisninger: Vipers: 1 x 2 min. Tertnes: 4 x 2 min.