Sesongavslutningen forskyves – Tertnes

Sesongavslutningen forskyves

Mens alle kampene i REMA 1000-ligaen ble gjennomført som planlagt i høst, har pandemien skapt større utfordringer etter nyttår. Hele 8 kamper i kvinnenes REMA 1000-liga er så langt utsatt pga. smitte, og det er å forvente at det vil kunne bli ytterligere utsettelser.

For Tertnes har det allerede fått konsekvenser for to kamper i januar:

  • Tertnes-Storhamar: Skulle vært spilt 26. januar, men pga. sykdom hos Storhamar, ble kampen utsatt. Ny kampdato vil bli berammet.
  • Sola-Tertnes: Skulle vært spilt 29. januar, men er omberammet til 20. mars pga. endringer i Solas europacup-program.

Blant REMA 1000-klubbene har det vært bekymring for hvordan en skal få gjennomført de utsatte kampene i et allerede svært tett kampprogram, og også Tertnes har ytret ønske om at sesongavslutningen burde forskyves. Norsk Topphåndball og Norges Håndballforbund har vært enige i dette synspunktet, og mandag ble det klart at sesongsavslutningen forskyves fra 30. mars til 10. april. Dette vil få konsekvenser for sluttspill-, playoff- og kvalifiseringskampene, men med potensielt 3 ekstra spilledatoer vil ligaen kunne avvikles på en mer forsvarlig måte.

Les også: -Frykter tett kampprogram i serieinnspurten

Det vil innen kort tid bli utarbeidet en oppdatert spilleplan for årets liga, samt nytt oppsett for sluttspill, playoff og kvalifisering.

Når det gjelder gjeldende restriksjoner for tilskuere på arrangement, kan vi pr. i dag ha inntil 400 tilskuere i Åsane Arena, fordelt på to kohorter à 200. Imidlertid venter vi i spenning på Regjeringens pressekonferanse tirsdag kveld, og har forventninger til at alle restriksjoner knyttet til tilskuerantall vil bli fjernet, slik at vi allerede på onsdag kan åpne dørene til alle som vil se Tertnesjentene i viktig kamp mot Aker kl. 18:30.

Men enn så lenge er billettene til de første 200 setene tilgjengelige i appen vår, Tertnes Håndball, eller på https://tertnes.woow.no/#!/home.