Etterlengtet seier – Tertnes

Etterlengtet seier

Det var et heltent Tertnes-lag som tok en etterlengtet seier over Aker i Åsane Arena onsdag kveld.

Tertnesjentene har måttet tåle mye motgang denne sesongen. Skader og sykdom har ikke gjort situasjonen enklere for en ung spillergruppe som har brukt tid på sette sammen et nytt lag med mange nye spillere. Men den lange kamppausen i desember har blitt brukt godt, og en så stor fremgang i spillet i de to første kampene etter nyttår (mot Molde og Vipers). Det var derfor ekstra skuffende at en gikk på et stortap mot Romerike Ravens allerede uken etterpå.

Etter den tid har en opplevd to utsatte kamper (hhv. mot Storhamar hjemme og Sola borte), så det var en spillesugen gjeng som tok i mot Aker Topphåndball i Åsane Arena onsdag kveld. Og jentene var på hugget allerede fra start! Lagene byttet på å score frem til 3-3 etter 5 minutters spill. Deretter gikk Tertnes opp i 8-3, og dominerte deretter totalt resten av omgangen. Vi fikk se mye fint spill, der spesielt linje- og kantspillerne ble spilt opp til mange gode sjanser, og det ble gjort få feil. Pauseresultatet var 16-7 til hjemmelaget.

Men så endret kampbildet seg i starten av 2. omgang. På de første 8-9 minuttene scoret Tertnes bare en gang, men takket være en god Eli Skogstrand, ble det kun to mål for Aker i samme periode. Sakte, men sikkert kom Tertnes tilbake, for så å dra i fra. Elis keeperspill, ikke minst i 2. omgang, bidro sterkt til at sluttresultatet ble hele 32-16. Med redningsprosent på 55 og 18 redninger på den offisielle statistikken, ble hun fortjent kåret til banens beste.

Selv om vi kunne ønsket oss mer publikum på kampen, var det til gjengjeld mye engasjement fra de som møtte opp. En stor gjeng med G16-guttene til Tertnes Håndball i spissen, bidro til at Tertnesjentene holdt trøkket opp, og vi håper at den blå heiagjengen er på plass også på neste hjemmekamp!💙