Lettet og fornøyd over komfortabel seier – Tertnes

Lettet og fornøyd over komfortabel seier

I rekken av såkalte «4-poengerskamper», ble onsdagens kamp mot Flint en særdeles viktig seier til Tertnesjentene.

Les hva BA skrev om kampen:

Tertnes har hatt en blytung første halvdel av sesongen. Med ti poeng på de første 14 kampene, må vi tilbake til 1996/-97-sesongen for å finne sist Tertnes hadde et så dårlig poengsnitt, men onsdag kveld fikk Tertnes-jentene endelig en opptur.

Borte mot nedrykksrival Flint Tønsberg gjorde bergenserne kort prosess – og kampen var langt på vei avgjort til pause med en komfortabel 15-7-ledelse. 

2. omgang ble riktignok langt jevnere, men til slutt vant Tertnes 30-22.

Martine Hellesø Knutsen ble Tertnes sin toppscorer med seks nettkjenninger. Keeper Eli Skogstrand ble kåret til kampens beste spiller.

– Vi står greit i 1. omgang, men det blir litt surr i 2. omgang. Da er vi ikke helt «på». Men vi hever oss igjen de siste ti minuttene, sier en lettet og fornøyd Skogstrand til BA-TV rett etter kampslutt.

Utvider nedrykkssump

Dermed har Tertnes vunnet to av de tre siste kampene, og ting ser med ett lysere ut.

Etter fjorårets koronakrøll, er ligaen i år utvidet med to lag. Det gjør at hele tre lag rykker direkte ned og tre lag må ut i nedrykkskvalifisering.

Tertnes ligger fortsatt på en kvalikplass, men med onsdagens topoenger, er det nå komfortable seks poeng ned til Oppsal under streken. Seieren betydde også at Tertnes klatret forbi Fredrikstad og Larvik og nå ligger på en 9.-plass. For å klarte over kvalifiseringsstreken må de knappe inn tre poeng på Byåsen eller fire poeng på Aker, som har spilt én kamp mer.