Avril fra Åsane blir Tertnes-spiller – Tertnes

Avril fra Åsane blir Tertnes-spiller

Da Avril Mikkelsen Frei bestemte seg for å ta steget videre i karrieren, dro hun ikke langt. Fra aldersbestemt spill og etterhvert seniorhåndball i moderklubben Åsane Håndball, har Avril nå signert kontrakt for Tertnes fra neste sesong!

Da sesongen 2021-22 startet, var planen at Avril, gjennom samarbeidsavtale mellom Tertnes og Åsane, skulle hospitere på Tertnes-treningene, samt være med på enkelte kamper ved behov. Men da Avril tidlig fikk muligheten i kamp, viste hun raskt at hun var moden for oppgaven.

Tore Johannessen sier om stortalentet fra Åsane:

– Avril har tatt store steg det siste året. Vi visste at hun hadde et stort potensiale, noe hun har vist både i seniorkamper for Åsane i flere sesonger, og på LK02-landslaget. Når så skadesituasjonen i Tertnes førte til at hun tidlig fikk spilletid i REMA 1000-ligaen, grep hun muligheten, og hun har imponert i sin debutsesong.

– Avrils spisskompetanse er først og fremst gjennombruddskraft og spilleforståelse, og hun er fintesterk og god i duellspillet. Hun har hatt flinke trenere i Åsane som har bidratt til den gode utviklingen hennes, og hun har allerede vist seg moden for en mer sentral rolle i Tertnes.

Om beslutningen om å signere for Tertnes, forteller Avril:

– Jeg ønsket å prøve meg på nye utfordringer. Jeg kom derfor frem til at Tertnes kan tilby meg en tøff og god treningshverdag, og at dette alt i alt vil være det beste for min utvikling. Jeg synes det har vært veldig gøy og lærerikt å få prøve meg i eliteserien allerede denne sesongen. Selv om jeg skal ærlig innrømme at det ikke var forventet, er jeg veldig takknemlig for at jeg har fått den muligheten. Nivåforskjellen har naturligvis vært stor, for det er jo et stort hakk opp fra 2. divisjon. Alt går fortere og spillerne er mer fysisk sterke, men jeg synes det bare er gøy med en ekstra utfordring.

-Hvordan har det vært å komme inn i spillergruppen?

– Det har vært veldig gøy å få muligheten til å bli en del av spillergruppen! Jeg føler jeg er blitt godt tatt i mot, for det er en veldig fin gjeng med mange fine folk, og alle har vært veldig inkluderende.

Vi i Tertnes er veldig glade for den gode relasjonen vi har til Åsane Håndball, noe som har lagt til rette for at vi har kunnet «låne» både Avril og andre Åsane-spillere i inneværende sesong. Nå er vi stolte over at Avril tar steget til Tertnes, men først skal hun fullføre sesongen med å kombinere 2. divisjonsspill for Åsane og kamper for Tertnes i REMA 1000-ligaen.

Vi gleder oss til fortsettelsen med Avril!💙

Foto: Einar Kvalheim