Ny signatur: Henriette Espetvedt Eggen – Tertnes

Ny signatur: Henriette Espetvedt Eggen

Nå har to av byens største talenter på jentesiden signert for Tertnes! Først ut var Avril Mikkelsen Frei, og nå er også Fyllingen-spiller Henriette Espetvedt Eggen klar for Tertnesjentene! 💙

I likhet med Avril har 19 år gamle Henriette fra Fyllingen hospitert med Tertnes denne sesongen, siden også Fyllingen Håndball har samarbeidsavtale med Tertnes. I bortekampen mot Romerike Ravens i januar fikk hun sin Tertnes-debut, og totalt har det blitt 5 kamper og 6 scoringer for den høyreiste bakspilleren så langt. I tillegg har Henriette markert seg sterkt på vårt NM-lag for junior, som jo består av spillere fra Tertnes, Fyllingen og Åsane. Når vi endelig får spille NM-finale i Oslo i mai, vil Henriette være en viktig spiller for laget som håper å ta gull i finalen.

Henriette som startet sin håndballkarriere i Gneist, har vært med på LK02-landslaget (spillere født i 2002 og 2003) i flere sesonger, og kun skader har gjort at hun ikke har kunnet delta i alle mesterskap og turneringer.

Tore Johannessen beskriver Henriette slik:

– Henriette har alle de kvalitetene som skal til for å bli en toppspiller. Hun er god i forsvar, har et veldig godt distanseskudd og gode finter. Hun har rett og slett alt som skal til for å bli en komplett spiller. Dessverre har flere skadeavbrekk holdt henne tilbake, men vi har vi tro på at hun vil utvikle seg videre, og forhåpentligvis får hun anledning til å trene og spille uten ytterligere langvarige skader Hun har et stort potensiale og det blir spennende å følge utviklingen hennes videre når hun nå tar steget opp.

Henriette sier selv dette om signeringen:

– Jeg ønsket å prøve noe nytt, og det å signere for Tertnes så jeg på som en mulighet til å utvikle meg videre for å nå mine mål. Jeg har jo allerede fått spille for Tertnes, og det har jeg syntes har vært veldig kjekt, men også litt skummelt. Jeg har vært skikkelig nervøs på kampene, men dette regner jeg med blir bedre og gå seg til etterhvert.

– Hva synes du om nivåforskjellen mellom 2. divisjon og REMA 1000-ligaen?

– Jeg merker selvsagt nivåforskjell, ikke minst i forsvar siden spillerne på dette nivået er mye sterkere. Likevel har det ikke vært så ille som jeg trodde, men så har jeg ennå ikke spilt mot topplagene.

-Hvordan synes du at du er blitt tatt i mot av Tertnesjentene?

– Jeg er blitt veldig godt tatt i mot. Det er en gjeng med mange gode spillere som jeg kjente fra før, både fra Fyllingen og fra juniorlandslaget, og jeg gleder meg til å bli enda bedre kjent med de andre.

Ut inneværende sesong er Henriette fortsatt Fyllingen-spiller, og vil fortsette å bidra for både Fyllingen og Tertnes i innspurten av sesongen. Vi er veldig glade for at Henriette valgte å signere for Tertnes nå, og vi ser frem til at hun blir 100% Tertnes-spiller fra sommeren. 💙

Når det gjelder Tertnes’ samarbeidsavtaler med Fyllingen og Åsane, har dette bidratt til at flere spillere fra begge klubber har debutert for Tertnes i inneværende sesong:

  • Henriette Espetvedt Eggen/Fyllingen
  • Frida Aasekjær Wilkensen/Fyllingen
  • Avril Mikkelsen Frei/Åsane
  • Emilie Helland/Åsane

I tillegg er keepertalentet Kadija Mårdalen (17 år fra Åsane) med i lagoppstillingen når Tertnes møter Byåsen i Trondheim søndag ettermiddag, etter at Josefine Gundersen Lien er ute med skade.