Storseier med 10 spillere – Tertnes

Storseier med 10 spillere

Det var et dårlig utgangspunkt for Tertnesjentene da de måtte sette seg på flyet med kun 10 spillere tilgjengelige for bortekampen mot Byåsen. Men med en perfekt kampplan, og nær perfekt gjennomføring, ble det likevel en solid 9-målsseier i Kolstad Arena søndag kveld!

Tertnes tok kommandoen fra start. Byåsen stanget mot et tett og kontant Tertnes-forsvar, og det gikk nesten 7 minutter før hjemmelaget scoret. I angrep spilte jentene våre disiplinert og smart, og klarte gang på gang å finne åpninger i Byåsen-forsvaret. Når så Josefine Gundersen Lien storspilte bakerst, kunne Tertnesjentene sakte med sikkert dra i fra, og til pause ledet vi 14-10.

2. omgang startet litt på samme måte som 1. omgang. På nytt gikk det ca. 7 minutter før Byåsen scoret, og Tertnes fortsatte å styre kampen. Men selv om Byåsen forsøkte ulike mottrekk, som et mer offensivt forsvar og 7 mot 6-spill i angrep, svarte Tertnes på alle forsøk og fortsatte å øke ledelsen. Dette klarte vi først og fremst gjennom et bunnsolid forsvar, der samarbeidet mellom keeper og forsvar fungerte optimalt. Og for å sitere Direktesports kommentator: «Tertnes fortsetter å rive Byåsens angrepsspill i fillebiter»!

Forøvrig var det gøy å se hvordan de litt uvante spillerkonstellasjoner fungerte, og blant annet fikk Rikke Larsen Øyerhamn mulighet til å hente frem gamle bakspiller-ferdigheter. Totalt sett kan hele laget, med både spillere og trenerteam, være stolte over prestasjonen, og hvordan dagens utfordring ble løst!

Nå venter ny kamp allerede onsdag, når bunnlaget Follo kommer på besøk i Åsane Arena. Ingen skal undervurderes, spesielt ikke slik denne sesongen har artet seg for Tertnesjentene, men to poeng bør være innen rekkevidde, og alt annet vil være en skuffelse.

Josefine ble kåret til banens beste💙

KAMPFAKTA

Byåsen–Tertnes 19–28 (10–14)

REMA 1000-ligaen, Kolstad Arena.

Tilskuere: 310

Dommere: Eivind Holager og Håkon Aksdal

Utvisninger: Tertnes: 1×2 min.

Tertnes: Josefine Gundersen Lien – Marie Liljegren 2, Henrikke Hauge Kjølholdt 7, Martine Hellesø Knutsen 8, Emma Holtet 2, Eva Erdal Moen, Rikke Larsen Øyerhamn 4, Henriette Espetvedt Eggen 4, Maria Bergslien Gald 1, Marthe Hatløy Walde.

Toppscorer Byåsen: Dina Klungtveit Olafsen 5.